- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'de Toyota 280 bin aracı şanzıman sorunu nedeniyle geri çağırıyor

ABD’de Toyota 280 bin aracı şanzıman sorunu nedeniyle geri çağırıyor

- Advertisement -spot_img

Toyota tarafından yapılan açıklamada, araçların otomatik şanzımanlarının belirli parçalarının vites boşa alındığında dahi ayrılmamasından dolayı motor gücünün bir kısmının tekerleklere aktarılabildiği ifade edildi.

Japon otomotiv devi Toyota, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 280 bin kamyonet ve SUV tipi aracı, boş vitesteyken hareket ettiren otomatik şanzıman sorunu nedeniyle geri çağırdığını duyurdu.

2022 ila 2024 model yıllarına ait markanın Tundra model kamyonetleri ve Japon firmasının lüks modellerini üreten Lexus’un LX 600 SUV modellerinin yanı sıra geri çağrılacak modeller arasında 2023 ve 2024’te üretilen Sequoia SUV modeller de bulunuyor.

Toyota’dan yapılan açıklamada, araçların otomatik şanzımanlarının belirli parçalarının vites boşa alındığında dahi ayrılmamasından dolayı motor gücünün bir kısmının tekerleklere aktarılabildiği ifade edildi. Bu nedenle de frene basılmaması durumunda araçlar düz yüzeylerde düşük hızda ilerlemeden kaynaklı kazalara neden olabiliyor.

Sorunun çözümü için yetkili garajlarda şanzıman sisteminin yazılımında değişikliğe gidileceği belirtilirken Japon şirket şu ana kadar bu sorun nedeniyle bir kaza ya da yaralanma yaşanıp yaşanmadığı konusunda bilgi paylaşımında bulunmadı.

Toyota, araç sahiplerinin nisan ayı sonuna kadar bilgilendirileceğini belirtti.

Kaynak: euronews

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz