- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDMısır'a tarihi ziyaret! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi, Gazze için ortak mesaj verdi

Mısır’a tarihi ziyaret! Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi, Gazze için ortak mesaj verdi

- Advertisement -spot_img

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 yıl aradan sonra Mısır’a resmi ziyarette bulundu. Mısır ve Türkiye arasında imzalanan anlaşmalar sonrası iki lider açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazze halkının topraklarından sürgün ettirilmesi yönünde girişimler bizim için yok hükmündedir.” ifadelerini kullanırken Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ise “Mısır ve Türkiye el ele vererek Gazze konusunda da çok iyi sonuçlar elde edebilecek.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Mısır’ın başkenti Kahire’de, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile İttihadiye Sarayı’nda baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

“MISIR VE TÜRKİYE EL ELE VEREREK GAZZE KONUSUNDA İYİ SONUÇLAR ELDE EDECEK”

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ise Gazze’deki insanlık dramına ilişkin konuşarak “Mısır ve Türkiye el ele vererek Gazze konusunda da çok iyi sonuçlar elde edebilecek. Gazze’de derhal ateşkes sağlanması ve Batı Şeria’daki gerilimin yatıştırılması konusunda Türkiye Cumhurbaşkanı ile aynı fikirdeyim.” dedi.

SİSİ, NİSAN AYINDA TÜRKİYE’Yİ ZİYARET EDECEK

Sisi, Türkiye ile ticaret hacmi hedefiyle ilgili ise “Yakın zaman içerisinde (Türkiye ile) 15 milyar dolarlık ticaret hedefini gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki nisan ayında Türkiye’yi ziyaret etme davetine cevap vermeyi sabırsızlıkla bekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Haberler.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz