- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDTürkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'yı taşıyan uçak Ankara'da Esenboğa Havalimanı'na iniş yaptı

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’yı taşıyan uçak Ankara’da Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı

- Advertisement -spot_img

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda ilk uzay misyonunu başarı içinde yerine getiren Alper Gezeravcı yurda döndü. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’yı taşıyan uçak Ankara’da Esenboğa Havalimanı’na iniş yaptı. Gezeravcı’yı, havalimanında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır karşıladı.

Basın toplantısında konuşan Bakan Kacır, “Gezeravcı’nın misyonu ilktir ama sonuncu değildir.” ifadesini kullanırken Gezeravcı ise “Bu sadece bir başlangıçtı. Bir yere varış hikayesi değildi. Bu başarı Türkiye’deki her hanenin içinden birer çocuğun başarısıdır.” dedi.

ELİNDE TÜRK BAYRAKLARIYLA İNDİ

Bakan Kacır, yanındaki 13 çocukla birlikte Gezeravcı’yı karşılarken elindeki Türk bayraklarıyla inen Gezeravcı, kendisini karşılayan çocuklarla tek tek görüştü ve çiçek takdim eden çocuklara Gezeravcı da uzay istasyonuna götürdüğü 13 Türk bayrağını verdi.

AİLESİ DE UÇAKTAYDI

Gezeravcı’yı karşılamada, Türkiye Uzay Ajansı (TUA) Başkanı Yusuf Kıraç, Türkiye’nin 2. Astronotu Tuva Cihangir Atasever ve geniş bir heyet de yer aldı. Uçakta Gezeravcı’nın ailesinin de bulunduğu görülürken Bakan Kacır ve Gezeravcı, havalimanında basın toplantısı düzenleyerek ilk uzay misyonuyla ilgili ayrıntıları açıkladı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz