- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDJoe Biden'a herhangi bir suçlama yöneltilmeyecek

Joe Biden’a herhangi bir suçlama yöneltilmeyecek

- Advertisement -spot_img

Özel Yetkili Savcı Robert Hur, ABD Başkanı Joe Biden’ın ev ve ofisinde bulunan gizli belgelerin kasıtlı olarak saklanmadığını belirterek, Biden’a gizli belgelerle ilgili herhangi bir suçlama yöneltilmeyeceğini açıkladı. Biden, ofisinden gizli belgelerin çıktığını öğrendiğinde “şaşırdığını” ifade ederek, belgelerin içeriği hakkında bilgi sahibi olmadığını dile getirmişti.

Özel Yetkili Savcı Robert Hur, ABD Başkanı Joe Biden’ın geçtiğimiz sene evinde ve ofisinde bulunan gizli belgeleri kasıtlı olarak sakladığını belirterek, Biden’a gizli belgeler ile ilgili suçlama yöneltilmeyeceğini duyurdu.

NE OLMUŞTU?

Biden’ın danışmanlarından Richard Sauber, 9 Ocak’ta yaptığı açıklamada, Başkan’ın, Penn Biden Merkezindeki kişisel ofisinde 2 Kasım 2022’de başkan yardımcılığı döneminden kalan “gizli bilgiler içeren az sayıda belge”nin bulunduğunu söylemişti.

Belgelerin, “kilitli bir dolapta” bulunduğunu belirten Sauber, belgeler bulunur bulunmaz Biden’ın kişisel avukatlarının Beyaz Saray ve devletin ulusal arşivlerle ilgili kurumlarıyla iletişime geçtiğini açıklamıştı. 22 Ocak’ta ise Başkan’ın Delaware’deki evinin garajında yeni bir dizi “gizli belge” daha bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Biden, ofisinden gizli belgeler çıktığını duyduğunda “şaşırdığını” söyleyerek, belgelerin içeriği konusunda bilgi sahibi olmadığını kaydetmişti.

Biden’ın Rehoboth Beach’teki yazlık evi de aranmış ancak gizli belge bulunmamıştı.

Kaynak: İHA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz