- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDAlper Gezeravcı uzayda fazladan 4 gün kaldı, dönüşü yine ertelendi

Alper Gezeravcı uzayda fazladan 4 gün kaldı, dönüşü yine ertelendi

- Advertisement -spot_img

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ve diğer astronotların dünyaya dönüşü, hava koşullarının elverişsiz olması nedeniyle yine ertelendi.

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki görevini tamamlamış ve dönüş için hazırlık yapmıştı.

Hava koşulları nedeniyle ertelendi

Gezeravcı ve diğer astronotların normalde 2 Şubat Cuma günü saat 17.50’de Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılması planlanıyordu. Ancak hava koşulları nedeniyle o günden bu yana bu işlem gerçekleştirilemedi.

Yani Gezeravcı’nın dünyaya dönüş yolculuğu başlayamadı. Gezeravcı ve beraberindeki astronotlar Uluslararası Uzay İstasyonu’nda fazladan 4 gün kaldı. 14 gün olarak planlanan uzay yolculuğu şimdiden 18 güne çıktı.

Space X’ten açıklama

SpaceX, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Florida kıyılarında devam eden elverişsiz hava koşulları nedeniyle Dragon, salı günü Uzay İstasyonu’ndan ayrılma işlemine ara veriyor. Uzay aracı ve Ax-3 mürettebatı sağlıklı durumda ve ekipler bir sonraki kenetlenme fırsatı için hava koşullarını izlemeye devam edecek” denildi.

Daha önce SpaceX’ten yapılan açıklamada Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) ayrılışının ertelendiği belirtilerek Dragon ve Ax-3 ekibinin 5 Şubat’tan önce ISS’ten ayrılmayacağı ifade edilmişti.

Astronotların dünyaya dönüşü, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan ayrılmalarından sonra bir buçuk gün sürüyor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz