- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBakan Mehmet Şimşek'ten Üniversite Öğrencilerine Uyarı: ''Hapis cezası alabilirsiniz''

Bakan Mehmet Şimşek’ten Üniversite Öğrencilerine Uyarı: ”Hapis cezası alabilirsiniz”

- Advertisement -spot_img

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelir elde etmek amacıyla banka hesaplarını kara para aklayan ya da terörü finansa eden kişilere kullandıran üniversite öğrencilerine uyarıda bulundu. Hesaplarını kullandıranların ilerleyen süreçte hapis cezalarıyla karşılaşabileceğini belirten Bakan Şimşek, “Gençler, bu işlere bilmeden bulaşsalar dahi, sabıkalı duruma düşeceklerini ve geleceklerini karartma riskinin olduğunu bilmeli” diye konuştu.

BAKAN ŞİMŞEK’TEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE UYARI

Şimşek, suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi konusunda kamuoyunun bilinçlendirilmesi amacıyla yürütülen çalışmaları anlattı. Kamuoyunun bilinçlenmesinin, bu suçların önlenmesindeki kritik rolünü dikkate alarak farkındalık artırıcı çalışmalara önem verdiklerini vurgulayan Şimşek, özellikle üniversite öğrencilerinin “hesap kullandırma” faaliyetlerinde bulunabildiğini söyledi.

“HESAPLARINI KARA PARA AKLAYAN KİŞİLERE KULLANDIRMASINLAR”

Şimşek, MASAK’ın üniversite öğrencilerine bu konudaki gerekli bilgilendirmeyi yapmak üzere Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ile işbirliği yaptığını belirterek, “Üniversite öğrencileri, gelir elde etmek amacıyla banka hesaplarını kara para aklayan ya da terörü finanse eden kişilere kullandırmasınlar. Gençler, bilerek ya da bilmeyerek geleceklerini karartmasınlar. Bu durum, kara para aklayan ya da terörü finanse eden kişilerin paranın izini kaybettirmek için yüksek miktarda para transferi gerçekleştirerek nihai amaçlarına ulaşmalarına sebep oluyor” dedi.

“HAPİS CEZALARIYLA KARŞILAŞABİLİRLER”

Bu kapsamda mesleki eğitimdeki öğrencilerin staj ücreti için açtığı hesaplara işaret eden Şimşek, “Hesaplarını kullandıranlar, ilerleyen süreçte hapis cezalarıyla karşılaşabilirler. Gençler, bu işlere bilmeden bulaşsalar dahi, sabıkalı duruma düşeceklerini ve geleceklerini karartma riskinin olduğunu bilmeli.” diye konuştu. Şimşek, MASAK’ın bu durumu engellemek için öncelikle RTÜK ile işbirliği yaptığı bilgisini vererek, TRT tarafından hazırlanan kamu spotunun televizyon kanallarında yayınlanmasına başlandığını bildirdi.

Kaynak: AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz