- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDEski Başkan Trump'tan Teksas Valisine Destek

Eski Başkan Trump’tan Teksas Valisine Destek

- Advertisement -spot_img

ABD’de Teksas Valisi Greg Abbott’un, Meksika sınırından göçmen geçişini engellemek için kurduğu jiletli tellerin kesilmesine izin veren ABD Anayasa Mahkemesi ülkede krize neden oldu.

25 cumhuriyetçi eyalet ortak bildiri yayınlayıp Teksas Valisi’ne destek çıkarken bir destek de eski ABD Başkanı Donald Trump’tan geldi.

Meksika’dan yoğun göç alan eyalette Vali Abbott, sınır hattı boyunca dikenli ve jiletli teller kurdu. ABD Anayasa Mahkemesi ise federal (merkezi devlet) sınır görevlilerine, insan haklarına aykırı olduğu gerekçesiyle Meksika sınırındaki dikenli ve jiletli telleri kesme veya taşıma yetkisi verdi. Vali Abbott, mahkeme kararını tanımayarak dikenli ve jiletli telleri sınıra koymaya devam edeceğini açıklarken 25 eyalet ortak bildiri yayımlayıp Teksas Valisi’ne destek çıktı.

Ülkede krize neden olan gelişmeye eski ABD Başkanı Trump da müdahil oldu. Vali Abbott’a desteğini belirten Trump, “Tüm Amerikalılar halkın egemenliği için Teksas’ın tedbirlerini desteklemelidir. Tüm eyaletleri, ulusal muhafızlarını Teksas’a göndermeye davet ediyorum.” dedi.

Teksas Valisi Greg Abbott’a destek veren eyaletler(Kırmızı renk ile gösterilenler)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz