- Advertisement -spot_img
Ana SayfaTEKNOLOJİ-BİLİMEndonezya'da yanardağ patlaması: 22 dağcı hayatını kaybetti

Endonezya’da yanardağ patlaması: 22 dağcı hayatını kaybetti

- Advertisement -spot_img

Endonezya’da, Sumatra Adası’nın batısında bulunan ve 3 Aralık’ta patlayan Merapi Yanardağı’nda 22 dağcı hayatını kaybetti. Patlama sonrası kaybolan dağcıların bulunması için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Endonezya’da, Sumatra Adası’nın batısındaki Merapi Yanardağı’nın patlaması sonucu ilk belirlemelere göre 22 dağcının öldüğü, kayıp dağcıların bulunması için arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği açıklandı.

İlk gün Batı Sumatra Eyaleti Arama ve Kurtarma Ofisi Başkanı Abdul Malik, yaptığı açıklamada, eyaletin Agam bölgesindeki Merapi Yanardağı’nda meydana gelen patlamaların ardından arama kurtarma ekiplerinin, 11 dağcının cesedine ulaştığını belirtmişti.

Malik, ayrıca, ekiplerin kayıp olduğu bildirilen 13 dağcıyı aramaya devam ettiğini sözlerine eklemişti.

Eyaletin başkenti Padang’daki yerel Arama ve Kurtarma Ofisi yetkilisi Hari Agustian da 2 Aralık’ta dağa tırmanmaya başlayan yaklaşık 75 dağcıdan 52’sinin kurtarıldığını, bunlardan 8’inin patlamalar sonucu bedenlerinde oluşan yanıklar nedeniyle hastaneye kaldırıldığını kaydetti.

MERAPİ YANARDAĞI KÜL PÜSKÜRTTÜ

Ülkedeki Volkanoloji ve Jeolojik Tehlike Azaltma Merkezi, dün yaptığı açıklamada, Merapi Yanardağı’nın yaklaşık 3 kilometre yüksekliğe kül püskürttüğünü, sıcak kül bulutlarının kuzeye ilerlediği bildirmişti.

Yetkililerin, ocak ayından bu yana aktif olan Merapi Yanardağı’nı, hareketliliklerin artması nedeniyle birkaç haftadır “yakından takip ettiği” ifade edilmişti.

“Pasifik ateş çemberi” deprem ve volkan kuşağındaki Endonezya’da 130 aktif yanardağ bulunuyor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz