- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDWalmart, X’ten çekildiklerini ve reklam vermeyeceklerini duyurdu

Walmart, X’ten çekildiklerini ve reklam vermeyeceklerini duyurdu

- Advertisement -spot_img

600 milyar dolarlık cirosuyla dünyanın en büyük şirketi konumundaki ABD’li perakende zinciri Walmart, Elon Musk’ın sahibi olduğu X’e reklam vermeyi durdurdu.

ABD’li perakendermarket zinciri Walmart Elon Musk’ın sahibi olduğu sosyal medya platformu X’e vermeyi durdurduğunu açıkladı. Walmart’tan yapılan açıklamada “Müşterilerimize ulaşmak için daha iyi başka platformlar bulduk” ifadeleri kullanıldı.

X’E REKLAM VEREN EN BÜYÜK ŞİRKETLERDEN BİRİYDİ

İddialara göre Walmart bir süredir X’e reklam vermeyi durdurmayı düşünüyordu, ancak kararın X’in sahibi Elon Musk’un Yahudi karşıtı bir gönderiye verdiği desteğin ardından gelmesi dikkat çekti.

Walmart, X’e reklam veren en büyük şirketlerden biri olarak bilinirken, reklam bütçesi ise her yıl 2,7 milyar doları buluyordu.

REKLAMLAR 15 MİLYARDAN FAZLA GÖSTERİM ALIYORDU

X’te bir milyondan fazla takipçisi olan perakende devi, her yıl yalnızca tatillerle ilgili 15 milyardan fazla gösterim alıyordu. X kullanıcılarının %50’sinden fazlası ise bu reklamlara tıklayarak online alışveriş yapıyordu.

X BOYKOTU BEYAZ SARAYI’IN TEPKİSİ İLE BAŞLADI

Beyaz Saray, geçtiğimiz günlerde Tesla ile X’in sahibi Elon Musk’a Yahudi karşıtlığı ve ırkçı nefreti övdüğü gerekçesiyle ateş püskürmüş, bu iddiaların ardından da ABD’li teknoloji devleri Musk’a yönelik reklam boykotuna başlamıştı.

Apple, Disney, Comcast ve Warner Brothers Discovery antisemitizim iddialarına karşılık peş peşe X’te reklam vermeyi durdurduklarını açıklamıştı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz