- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'de Pfizer'e 'Kovid-19 aşısı' davası

ABD’de Pfizer’e ‘Kovid-19 aşısı’ davası

- Advertisement -spot_img

ABD’nin Teksas eyaletinde, başsavcı Ken Paxton, ilaç şirketi Pfizer’e, Kovid-19 aşısının etkinliğini abarttığı ve halkı aldattığı gerekçesiyle dava açma kararı aldı.

ABD’de Teksas eyaleti Başsavcısı Ken Paxton, Pfizer’in Kovid-19’un etkinliği konusunda yanlış bilgi yaydığı nedeniyle ilaç üreticisine Lubbock şehrinde dava açtığını açıkladı.

Pfizer’in geliştirdiği aşının yüzde 95 etkili olduğu yönündeki açıklamalarının ‘yanıltıcı’ olduğunu vurgulayarak, söz konusu aşının kişiler için “göreceli risk azalması” sunduğunu söyleyen Paxton şirketin iddia ettiği sonuçların yalnızca iki aylık klinik araştırma verilerine dayandığını ve ‘mutlak risk azalmasının’, aşının sadece yüzde 0.85 etkili olduğunu gösterdiğini belirtti.

Pfizer ve Alman ortağı BioNTech tarafından geliştirilen aşının kullanılmasının ardından bile Kovid-19 salgının daha da kötüleştiğini belirten başsavcı, suçlamasında, şirketin aşısın etkinliğini kasıtlı olarak yanlış tanıttığını, ticari kazanç elde etmek için gerçekleri söyleyenleri sansürlediğini vurguladı.

Kaynak: Sputnık

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz