- Advertisement -spot_img
Ana SayfaSAĞLIK-YAŞAMTHY, Pilotlar ve kabin memurlarından alkol ve uyuşturucu madde testi için kan...

THY, Pilotlar ve kabin memurlarından alkol ve uyuşturucu madde testi için kan örnekleri alacak

- Advertisement -spot_img

Türk Hava Yolları’nda (THY) pilot ve kabin ekiplerine kuşkulu durumlarda uygulanan alkol ve uyuşturucu kontrolünün kapsamı genişletildi.

THY’de pilot ve kabin ekibine kuşkulu durumlarda uygulanan alkol ve uyuşturucu kontrolü dönüş uçaklarında da uygulanacak.

Yolcular indikten sonra THY Sağlık merkezinden ekipler uçağa girecek, pilotlar ve kabin memurlarından kan örnekleri alacak.

Patronlar Dünyası’nda yer alan habere göre bu kan örnekleri hızla ekip terminaline götürülecek. Sonuç ise kabin ekibi havalimanından ayrılmadan önce belirlenecek.

MESAİ TEST SONUCUNDAN SONRA KAPANACAK

Tahlilin uzaması halinde ise pilotların ve kabin ekiplerinin mesai kapatmaları da testlerinin tamamlanmasından sonra yapılacak. Yeni uygulama, pilotlar ve kabin ekipleri arasında kısmı de olsa huzursuzluğa yol açtı.

PERSONEL UYGULAMADAN RAHATSIZ

Özellikle uzun yatı uçuşlarında bir baş ağrısı nedeniyle alınacak ilaçların testlerin sonucunu etkilemesinden kuşku duyulmaya başlandı.

Ayrıca ekiplerin alkol yoğunluğu fazla parfüm ya da temizlik malzemeleri de kullanmaktan kaçınmaları söz konusu olacak.

Yeni uygulama, Uçuş İşletme Başkanı kaptan Pilot Bülent Ünalan ve Kabin Hizmetleri Başkanı Özlem Öncel imzasıyla duyuruldu.

Duyuruda şu ifadeler kullanıldı:

“Değerli Kaptanlarımız ve Kabin Ekiplerimiz, Kontrole tabi Havacılık Personelinin Alkol ve Psikoaktif Madde Kontrollerine İlişkin Talimat (SHT-APAM) gereği, uçuş sonrasında yapılmakta olan alkol ve psikoaktif madde testleri, İstanbul Havalimanı Ekip Terminali Sağlık Biriminde gerçekleştirilecektir. Konu hakkında gereken bilgilendirme ve yönlendirme, iniş sonrasında uçağa gelecek sağlık çalışanları tarafından ekiplerimize tebliğ edilecektir. İşlemin, uçuş sonrası görev süresi içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir. Testin uzaması halinde görev süresi sonu, testin tamamlanması süresi olacaktır. Ekiplerimizin değişen uygulama doğrultusunda hareket etmesini rica eder, emniyetli uçuşlar dileriz.”


Kaynak: Airline Haber

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz