- Advertisement -spot_img
Ana SayfaDÜNYABBC, 2023 yılının ilham kaynağı ve etkili 100 Kadın listesini açıkladı

BBC, 2023 yılının ilham kaynağı ve etkili 100 Kadın listesini açıkladı

- Advertisement -spot_img

BBC, 2023 yılında dünyada ilham kaynağı ve etkili olan 100 kadınının yer aldığı listeyi açıkladı. Bu sene listede Türk bilim insanı Canan Dağdeviren de yer aldı.

BBC, geçtiğimiz 12 ayda büyük başarılar elde etmiş, yaşadıkları etki bırakan işler başarmış, ilham veren hikayeleri olan, dünya çapında haber olmuş ya da olmamış adayları değerlendirdiği listeyi paylaştı.

Dünyada yaşanan rekor kıran sıcaklıklar, orman yangınları ve diğer doğal afetlerin gündemden düşmediği 2023 yılında listede iklim değişikliğiyle mücadele ve etkilerine uyum sağlamak için harekete geçen kadınlar listede ön plana çıktı.

BU SENE DR. CANAN DAĞDEVİREN DE LİSTEDE

Bu sene listede Türk bilim insanı Canan Dağdeviren de yer aldı. ABD’deki Massachusetts Institute of Technology’de (MIT) doçent olan Dağdeviren, kısa süre önce meme kanserinin erken teşhisi için giyelebilir ‘elektronik sütyen’ icat etti.

Düzenli kanser taraması yaptırmasına rağmen 19 yaşında geç evre meme kanseri teşhisi konan ve 6 ay sonra yaşamını kaybeden teyzesinden esinlenen Dağdeviren, teyzesinin başucunda, sütyen içine yerleştirilebilecek ve yüksek meme kanseri riski taşıyan bireylerin daha sık taranmasını sağlayacak bir teşhis cihazının kaba şemasını çizdi.

Bu teknoloji sayesinde potansiyel olarak milyonlarca hayat kurtarabilir.

LİSTEDE YER ALAN İSİMLER

Listede yer alan kadınlar arasında eski ABD First Lady’si Michelle Obama, insan hakları avukatı Amal Clooney, sinema yıldız America Ferrera, feminist Gloria Steinem, güzellik şirketi sahibi Huda Kattan ve Ballon d’Or ödüllü futbolcu Aitana Bonmatí ve yapay zeka (AI) uzmanı Timnit Gebru gibi isimler bulunuyor.

LİSTENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz