- Advertisement -spot_img
Ana SayfaTÜRKİYECumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir'e gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir’e gidiyor

- Advertisement -spot_img

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret kapsamında yarın Cezayir’e gidecek. Ziyarette ikili ve bölgesel meselelerin yanında en önemli gündem maddelerinden biri de Gazze’deki durum olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun’un daveti üzerine Cezayir’e gidecek.

Türkiye’nin İsrail’in Gazze’ye saldırılarını durdurma yönündeki çabaları sürerken İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Zirvesi sonrasında Erdoğan’ın ilk bölgesel ziyaretini İsrail’e karşı tutumuyla öne çıkan Cezayir’e yapması önem taşıyor.

Cezayir-Türkiye ilişkileri, son yıllarda her düzeyde kayda değer bir hareketlenmeye sahne olurken özellikle Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun’un 2019’da göreve gelmesiyle artan bir ivme kazandı.

Bu kapsamda Tebbun, Cezayir’den 17 yıl sonra Türkiye’ye Cumhurbaşkanlığı düzeyinde ilk ziyaretini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daveti üzerine 15-17 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleştirdi. Cezayir Cumhurbaşkanı, 21 Temmuz’da da Erdoğan’ın daveti üzerine Türkiye’yi ikinci kez ziyaret etti.

İki lider, son olarak 19 Eylül’de Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu toplantılarına katılmak için bulundukları New York’taki Türkevi’nde bir araya geldi.

AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz