- Advertisement -spot_img
Ana SayfaSEYAHATZonguldak'ta limandan ayrılan Türk bayraklı gemiyle irtibat kurulamıyor

Zonguldak’ta limandan ayrılan Türk bayraklı gemiyle irtibat kurulamıyor

- Advertisement -spot_img

Şiddetli yağış ve fırtınanın hayatı felç ettiği Zonguldak’ta limandan ayrılan Türk bayraklı gemiyle irtibat kurulamıyor.

Denizcilik Genel Müdürlüğü, kötü hava koşulları nedeniyle sürüklenen Türk bayraklı “Kafkametler” gemisi ile temas kurulamadığını ve hava şartlarının müsait olması durumunda arama kurtarma faaliyetlerine devam edileceğini açıkladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bugün saat 10.29’da Türk bayraklı Kafkametler gemisinden AAKKM’ye ulaşan EPiRB sinyali üzerine geminin Kdz. Ereğli’de mendirek üzerinde AIS sinyali verdiği görülmüştür. Gemi kaptanının olaydan önce K. Ereğli askeri mendireğine doğru sürüklendiğini rapor ettiği bilgisi alınmıştır. Gemi ile geçen sürede temas kurma çalışmalarından bir sonuç alınamamış ve gemi personeli ile herhangi bir görüşme sağlanamamıştır. Anılan bölgeye kötü hava şartlarından ulaşmak ya da yakından görsel temas sağlamak mümkün olmamaktadır. Hava müsaitliğine göre hava ve deniz unsurları ile arama ve kurtarma faaliyetlerine devam edilecektir. Temruk, Rusya’dan aldığı bin 542 ton feerosilikon yükünü Aliağa’ya getirmek üzere sefere çıkan gemide 12 personel bulunmaktadır.”

AFAD’DAN AÇIKLAMA GELDİ

AFAD’dan yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Bugün Zonguldak ilimizde yaşanan olumsuz hava ve deniz koşullarına bağlı olarak bölgede aşırı yağış ve fırtına meydana gelmiştir. Olumsuz meteoroloji durumundan 3 gemi etkilenmiştir. Ereğli’de iki geminin karaya oturduğu ihbarı üzerine AFAD, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve itfaiye ekipleri bölgeye sevk edilmiş; arama kurtarma çalışmaları süratle başlatılmıştır. Ekipler tarafından yürütülen yoğun arama kurtarma çalışmaları sonucunda; Birinci gemide 12, İkinci gemide 13 olmak üzere; toplam 25 mürettebat kurtarılmıştır. İçerisinde 12 mürettebat bulunan ve irtibat kesilen bir kargo gemisi ile ilgili çalışmalar aralıksız devam etmektedir. AFAD Başkanımız Vali Sn.Okay Memiş çalışmaları yerinde koordine etmek üzere bölgeye intikal etmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz.”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz