- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGÜNDEMİsrailliler Erdoğan'a mektup yazarak yardım istedi. Erdoğan'dan yanıt: İstihbarat Teşkilatımızı devreye soktuk

İsrailliler Erdoğan’a mektup yazarak yardım istedi. Erdoğan’dan yanıt: İstihbarat Teşkilatımızı devreye soktuk

- Advertisement -spot_img

İsrailli esirlerin aileleri Netanyahu’dan umudunu kesti.

İsrailliler Erdoğan’a mektup yazarak yardım istedi ”Bize yardım edebilecek eşsiz bir konumda olduğunuza inanıyoruz.”

MEKTUPTA NELER YAZIYOR

Yardım talep edilen mektubu İsrail’deki ‘Rehineler ve Kayıp Aileler Forumu’ kaleme aldı. Mektupta ise şu ifadelere yer verildi: “Bizler, tarifsiz acı ve ıstıraba neden olan bu krize müdahale etmenizi istemek için sizin yardımınızı talep ediyoruz. Kaçırılmalarından bu yana çocuklarımız, eşlerimiz, kocalarımız, ebeveynlerimizle iletişim kuramadık. Bize yardım edebilecek eşsiz bir konumda olduğunuza inanıyoruz.

“BİZE YARDIM EDEBİLECEK EŞSİZ BİR KONUMDA OLDUĞUNUZA İNANIYORUZ”

Mektupta, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etkili konumu vurgulandı: “Orta Doğu’da, Müslüman dünyasında ve ötesinde geniş nüfuza sahip, bölgenin büyük güçlerinden birinin lideri olarak, bize yardım edebilecek eşsiz bir konumda olduğunuza inanıyoruz. Bu nedenle, esirlerin sağlık durumları ile ilgili bilgi almak, gerekli tıbbi ihtiyaçlarının gecikmeden sağlanmasını kolaylaştırmak ve derhal serbest bırakılmalarını sağlamak için size çağrıda bulunuyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Hamas’ın elinde tuttuğu İsraillilerin ailelerince tarafıma yazılmış mektupta bizim yakınlarının salıverilmesi ile ilgili devreye girmemiz talep ediliyor. Biz İsraillilerin de Filistinlilerin de esir tutulmasını istemeyiz.” ifadelerini kullanan Erdoğan, Hamas’ın bu rehineleri bırakmamak gibi bir bakış açısı bulunmadığını ifade etti.

“İSTİHBARAT TEŞKİLATIMIZI DEVREYE SOKTUK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: “‘Bırakırız’ diyorlar zaten. İstedikleri, İsrail tarafından hukuksuzca tutuklanan küçük yaştaki çocuklardan tutun annelerin ve babaların da aralarında bulunduğu tutsakların salıverilmesi. Düşünün İsrail yönetimi 5 yaşındaki çocukları tutuklayacak kadar insanlıktan çıkmış durumda. İsrail’in sivil katliamlarından Hamas’ın elindeki rehinelerin bir bölümü etkilenmiş durumda anladığımız kadarıyla. İşin şöyle bir yönü de var. İsrailli aileler bize bu yöntemle ulaştıklarına göre kendi hükümetlerinden umudu kesmişler. Zaten İsrail’in Gazze’de şu ana kadarki tutumu, kendi vatandaşları dahil orada kim varsa katletmek şeklinde. Bu konuyla ilgili İstihbarat Teşkilatımızı devreye soktuk, şimdi onlar bu konuyu araştırıyorlar. Bir netice alabilmek için çalışıyoruz. Netice alabilirsek ne ala.”

Kaynak: Haberler.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz