- Advertisement -spot_img
Ana SayfaTEKNOLOJİ-BİLİMWhatsApp'ta yabancı numaralardan gelen 'merhaba' mesajlarına yanıt verirseniz bakın ne oluyor…

WhatsApp’ta yabancı numaralardan gelen ‘merhaba’ mesajlarına yanıt verirseniz bakın ne oluyor…

- Advertisement -spot_img

Son dönemde WhatsApp üzerinden kişilerle iletişime geçen yabancı numaralar gündemde. Peki bu numaralara cevap verilmesi halinde neler oluyor? Tüm detaylarıyla…

Günümüzde dolandırıcılık yöntemleri hızla evriliyor. Özellikle kişisel bilgilerin değerini anlayan dolandırıcılar, WhatsApp üzerinden yabancı numaralar aracılığıyla yeni taktikler geliştiriyorlar. Bu dolandırıcılık yöntemi, kişileri sahte iş teklifleriyle kandırmayı amaçlıyor. Dolandırıcılar, genellikle +1 (575) koduyla başlayan telefon numaraları üzerinden iletişime geçerek “Merhaba” mesajı atıyorlar. Bu, kurbanın dikkatini çekiyor ve konuşma başlıyor.

Ancak dolandırıcılar, asıl hedefe ulaşmadan önce dikkatli bir şekilde güven ilişkisi kurmaya çalışıyorlar. İlk aşamada kişilerden herhangi bir ücret talep edilmiyor ve iş teklifinin cazibesi arttırılıyor. Ardından, kişilere sahte e-ticaret sitelerinde ürün yorumları ve beğenileri yapmaları isteniyor. İşte bu noktada kişiler dolandırıcılığa alet ediliyor.

Dolandırıcılar, WhatsApp üzerinden başladıkları iletişimi daha sonra Telegram’a yönlendirerek işlerini sürdürüyorlar. İlk aşamada, kişilere 3 ürünü incelemeleri, yorum yapmaları ve bunu ekran görüntüsüyle kanıtlamaları isteniyor. Ardından, iletişim Telegram üzerinden sürdürülüyor.

Dolandırıcıların, genellikle stok fotoğraflar kullandıkları ve yapay zeka destekli olduğu düşünülüyor. Ayrıca, dolandırıcıların kullanmış olduğu bozuk Türkçe, yapay zeka kullanımını daha açık bir şekilde gösteriyor. Bu nedenle, WhatsApp üzerinden gelen yabancı numaraların iş tekliflerine dikkat etmek ve kişisel bilgilerinizi korumak önemlidir.

Kaynak. Aykırı

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz