- Advertisement -spot_img
Ana SayfaGÜNDEMFazıl Say'dan Erdoğan'a destek: Barış için en doğru açıklamaları yapan lider

Fazıl Say’dan Erdoğan’a destek: Barış için en doğru açıklamaları yapan lider

- Advertisement -spot_img

Hamas-İsrail arasındaki çatışmayı sosyal medya hesabından yorumlayan ünlü piyanist Fazıl Say’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek geldi. Say, “Tüm eleştiri oklarını göze alarak söylüyorum; Erdoğan barış için dünyada en doğru açıklamaları yapan liderdir.” ifadelerini kullandı.

Hamas’ın saldırıları sonrası Gazze’yi ablukaya alan İsrail’in kara harekatı beklenirken, Gazze’nin tamamen yerle bir edilme ihtimali tüm dünyayı endişelendiriyor.

Tüm dünyanın nefesini tutup yakından takip ettiği çatışmanın bir an önce durması isteyen ve Filistin devletinin tanınması gerektiğini belirten Türkiye, arabulucuk rolü üstlenmeye hazır. Daha fazla kan dökülmesini ve masum sivillerin ölmemesi için yoğun çaba sarf eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yürüttüğü diplomasi trafiği ile birçok liderle görüştü.

Erdoğan, ”Gazze’ye yönelik orantısız ve her türlü ahlaki temelden yoksun saldırıları, dünya kamuoyu nezdinde İsrail’i hiç beklemediği ve istenmeyen konuma itebilir. İsrail, devlet gibi değil örgüt gibi davranırsa, sonunda örgüt gibi muamele görmeye başlayacağını unutmamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Arabuluculuk yapmaya hazır olduklarının altını çizen Erdoğan, ”Sivil yerleşimleri bombalamak, bölgeye insani yardım getiren araçları engellemek, bütün bunları maharet gibi sunmak, devlet değil ancak örgüt refleksi olabilir. Savaş bir an önce durmalı” diyerek, tarafları itidale davet etti.

Fazıl Say, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı;

“Netanyahu siyasetinin bu dünyada yeri olmamalı. Savaş, terör, vahşet, katliam… Bu siyasetin bu dünyada hiçbir yeri yoktur, olmayacaktır. İnsanlara, yaşama hakkı ve eşit haklar vermeyen her siyaset ‘ölüm kültürü’ vahşetini yaratandır.”

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz