- Advertisement -spot_img
Ana SayfaSAĞLIK-YAŞAMFETÖ'cü Doktorun Çocuklar Üzerindeki Igrenç Tuzagini Savci Bozdu

FETÖ’cü Doktorun Çocuklar Üzerindeki Igrenç Tuzagini Savci Bozdu

- Advertisement -spot_img

Istanbul’da bir klinikte, hayvanlarda kullanilan ilaçlari 40’a yakin çocuga verip hipnoz ederek onlarla ailelere ‘cinsel istismar’ tuzagi kurmakla suçlanan FETÖ/PDY üyesi bir doktor, doktorun esi ve beraberindeki 4 süpheli, polisin düzenledigi operasyonla yakalandi. ‘Profesör’ ünvanli doktorun, örgüt üyeligi suçlamasiyla Istanbul Adli Tip Kurumu 6. Ihtisas Kurulu’ndan KHK ile ihraç edildigi ortaya çikarken, korkunç tuzak, birden fazla ailenin mahkemeye sundugu dosyalardaki ifade benzerliklerini fark eden savcinin dikkati sayesinde bozuldu.

Edinilen bilgilere göre kirli tuzak, Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligina yapilan birden fazla “aile içi cinsel istismar” hakkindaki suç duyurularinin ardindan ortaya çikti.

Son dönemde arka arkaya yapilan birden fazla “aile içi cinsel istismari arastiran savcilik, iddialarin bunca artmis olmasini sasirtici buldu. Yapilan arastirmalarda bu raporlari düzenleyen kisinin Fetullahçi Terör Örgütü (FETÖ) üyeliginden KHK ile ihraç edilen bir isim oldugu belirlendi.

Bakirköy’de, 5 çocugun cinsel istismara ugradigi yönünde sikayet alan savcilik olaylarla ilgili çok yönlü inceleme baslatti. Yapilan arastirmalarda sikayetçi olan çocuklara iliskin raporlarda ayni psikologun imzasinin bulundugu belirlendi. Söz konusu magdur çocuklardan bazilarinin bir süre sonra anlattiklarindan vazgeçtikleri anlasildi. Ancak ailelerin çocuklarini psikologa götürdükten sonra ruh hallerinde degisiklik oldugunu belirtmeleri savcilikça kuskulu bulundu. Bakirköy Cumhuriyet Bassavciligi, Istanbul Emniyet Müdürlügüne bagli Asayis Sube Müdürlügü’ne talimat vererek konunun arastirilmasi talimati verildi.

FETÖ üyeligi nedeniyle ATK’dan KHK ile ihraç

Savcilik talimatiyla harekete geçen polis, psikiyatri klinigi hakkinda derinlemesine inceleme baslatti. Klinigin sahibinin Fetullahçi Terör Örgütü üyesi oldugu iddiasiyla Adli Tip Kurumu’ndan KHK ile ihraç edilen Prof. Süleyman S.Z. oldugu ortaya çikti. Yapilan arastirmalarda FETÖ zanlisi Süleyman S.Z’nin, 2010-2016 yillari arasinda Istanbul Adli Tip Kurumu 6. Ihtisas Kurulu üyesi oldugu ve bu bölümde çocuk tacizlerine bakan tek isim olarak görev yaptigi ögrenildi.

Hipnotize edilen çocuklara telkinde bulunulmus

Kolluk kuvvetlerince gerçeklestirilen çok yönlü çalismalarda, Prof. Süleyman S.Z.’nin bazi çocuklari ailelerini sikayet etmeleri konusunda telkinlerde bulundugu iddialarini ulasildi. Yine yapilan arastirmalarda söz konusu doktorun bazi ailelerden taciz raporlarinin gizli tutulmasi için para sizdirma iddialarina ulasildi. Süphelinin, çocuklara, Türkiye’de anestezi islemi için kullanilan ketamin verdigi de belirlendi. Hayvanlarda da kullanilan söz konusu ilacin, çocuklari hipnoz durumuna soktugu ve Prof. Süleyman S.Z.’nin, ilaci kullandigi çocuk hastalara taciz edildiklerine yönelik telkinlerde bulundugu öne sürüldü.

40’a yakin hastaya cinsel saldiriya maruz kaldiklari yönünde raporu yazilmis

Asayis Sube Müdürlügü Gasp Büro Amirligi ekipleri, Süleyman S.Z., dis hekimi olan esi Ö.Z.(49), süpheli profesörün yardimcisi Dr. Ahmet A.(27), Asistan Doktor Zeynep A.(32), Istanbul’da bir devlet hastanesi acil servisinde görev yapan ve süpheli Prof. Dr. Süleyman S.Z’ye ketemin ilaçlarini temin eden Hüsna A.(29) ve klinik sekreteri Inci A.(51) gözaltina alindi.

Operasyon neticesinde yakalan süphelilere elde edilen iddialarin soruldugu da ögrenildi. Iddiaya göre, Çocuk, Ergen ve Aile Psikiyatri uzmani Prof. Süleyman S.Z.’nin polise verdigi ilk ifadesinde, kendisine gelen 40’a yakin hastaya çocukluk döneminde cinsel saldiriya maruz kaldiklari yönünde rapor olusturdugunu dile getirdigi ögrenildi. Söz konusu hastalara rapor olusturma gerekçesini çoklu kisilik bozuklugu üzerinden degerlendirme yapan S.Z.’nin, önce çocuklara telkinde bulunmadigini söyledigi ileri sürüldü.

Çocuklara kullanilan ilaçlari Hüsna A. temin etmis

Psikiyatri hastalarinin tedavisinde ülkemizde kullanilmayan ketamin adli ilaci verdigi hastalara telkin yaptigi iddialari da sorulan süphelinin, bu sorulari da tedavinin bir parçasi olarak cevap verdigi öne sürüldü. Bazi mesajlarda hastalarin ailelerini tehdit ettigi ve para vermemeleri karsiliginda hazirladigi raporlarla tehdit ettigi iddia edilen Süleyman S.Z.’nin çeliskili ifadelerle bu iddialari kabul etmedigi öne sürüldü. Operasyon çerçevesinde polis ekiplerince ikametinde gerçeklestirilen aramalarda ketamin bulunan zanlinin, söz konusu ilaci Hüsna A.’dan aldigini kabul ettigi kaydedildi.

Süpheli, 15’e yakin ögrenciyi yurt disina göndermis

Verdigi ilaçlarin etkisiyle telkinde bulundugu çocuklari ailelerine karsi kullandigi öne sürülen doktorun bazi ögrencileri “Yurt disinda agabey ve ablam var, sizi onlarin yaninda okullara gönderebilirim” diyerek ikna ettigi de iddialar arasinda yer aliyor. Süphelinin bu iddialar üzerine 14-15 ögrenciyi Avrupa’ya gönderdigini dogruladigi kaydedilirken, ögrencileri hangi ülkelere gönderildigi arastiriliyor. Yurt disindaki FETÖ okullarina gönderdiginden süphelenin zanlinin, “Ben yurt disindaki ücretsiz okullari biliyorum” diyerek kendisini savundugu ortaya çikti.

Santaj iddialari

Mesajlarinda bazi çocuk hastalari ailelerine karsi siddet uygulamak üzere telkin ettigi iddia edilen doktorun, bazi ailelere santaj yaptigi savunuldu. Söz konusu klinige gittikten sonra çocuklarinin ruh hallerinin olumsuz olarak degistigini savunan bazi ailelerin ise ifadesine basvurulacagi ögrenildi. Prof. Süleyman S.Z.’nin bazi hastalari birkaç gün kliniginde veya ikametinde tuttugu bu hastalara da Dr. Ahmet A.’nin refakat ettigi ileri sürüldü.

Operasyonla yakalanan 6 kisiden 2’si tutuklandi, 4’üne adli kontrol sarti verildi

Yürütülen sorusturma çerçevesinde yakalanan ve emniyette ifadeleri alinan süpheliler saglik kontrolü sonrasinda adliyeye gönderildi. Zanlilardan iddialarin odagindaki bas süpheli Süleyman S.Z. ile Ahmet A. tutuklandi. Geri kalan 4 kisinin ise adli kontrol sartiyla serbest kaldigi ögrenildi.

Kaynak: İHA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz