- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABD85.000'den fazla mama sandalyesi geri çağrıldı, çocukların düşmesine neden olabilir

85.000’den fazla mama sandalyesi geri çağrıldı, çocukların düşmesine neden olabilir

- Advertisement -spot_img

Sandalyeler 2008 ile 2017 yılları arasında birçok popüler perakendecide satıldı.

Federal düzenleyiciler, yaklaşık bir düzine çocuğun düşme sonucu yaralanmasının ardından Kuzey Amerika genelinde 85.000’den fazla mama sandalyesinin geri çağrıldığını söylüyor.

ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu’na göre geri çağırma, ABD’de 83.000 Boon Flair ve Flair Elite Mama Sandalyesi’ni ve Kanada’da satılan 2.850’yi kapsıyor. Sandalyeler, Illinois, Oak Brook’taki TOMY International tarafından Çin’den ithal edildi.

Geri çağırma, Eylül 2016’dan önce üretilmiş tüm Flair Elite sandalyeleri ve satılan tüm Flair sandalyeleri kapsamaktadır. Etkilenen ürünlerin tam listesini burada bulabilirsiniz .

CPSC’ye göre, mama sandalyelerinin koltuklarını tabana sabitlemek için kullanılan cıvatalar gevşeyerek koltukların ayrılarak yere düşmesine neden olabiliyor.

CPSC’nin geri çağırma bildirimine göre, sandalyeleri ithal eden TOMY şirketi, sandalyenin tabandan ayrıldığına dair 34 rapor aldı. Yetkililer, bu raporların 24’ünün düşme, 11’inin ise morarma veya çizilme gibi yaralanmalara neden olduğunu söyledi.

Küçük çocukların kendilerini uzun süre dik ve sabit tutabilmeleri için masaya oturmalarını sağlamak amacıyla mama sandalyeleri kullanılır.

Sandalyeler Bed Bath & Beyond, Toys ‘R’ Us gibi birçok popüler perakendecide ve Amazon gibi çevrimiçi mağazalarda satıldı. Flair Elite sandalyeler 2008’den 2009’a kadar tanesi yaklaşık 380 dolara satıldı. Flair model sandalyeler Ocak 2008’den Şubat 2017’ye kadar 230 ile 250 dolar arasında değişen fiyatlarla satıldı.

Etkilenen mama sandalyelerinden birine sahip olan herkes, cihazı kullanmayı derhal bırakmalı ve ücretsiz tamir seti için TOMY ile iletişime geçmelidir.

TOMY’ye Pazartesi’den Cuma’ya kadar sabah 8’den akşam 4’e (Merkezi Saat) kadar 866-725-4407 numaralı telefondan veya buradan çevrimiçi olarak ulaşılabilir . Soruları olan müşteriler ayrıca TOMY web sitesine gidebilir ve daha fazla bilgi için “Ürün Geri Çağırma” seçeneğine tıklayabilir.

Haber Kaynak: Chris McCrory

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz