- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD’nin kalbi New York’ta: Camilerde ezan okunmasına izin verildi

ABD’nin kalbi New York’ta: Camilerde ezan okunmasına izin verildi

- Advertisement -spot_img

New York Belediye Başkanı Eric Adams, sosyal medya hesabından Müslüman topluluğu talebi üzerine kentteki camilerde öğle, ikindi ve akşam namazlarında ezan okunmasına izin verileceğini açıkladı.

Adams sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Bürokrasiyi ortadan kaldırıyor ve camilerin ve ibadethanelerin  öğle, ikindi ve akşam namazlarında ezan sesini yükseltmekte serbest olduğunu açıkça söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

New York’un, özgürlükler ve haklar anlamında birçok konuda öncü olduğunu ifade eden Eric Adams, kanunda yeri olduğu üzere herkese eşit davrandıklarını, kimseye veya herhangi bir gruba fayda sağlamak için kuralları değiştirmediklerini vurguladı.

Adams katılımcılara söylediği New York’ta inancınızı yaşamakta özgürsünüz. Gururluyum, sonunda bugün bunu gerçekleştiriyoruz’ sözleriyle dikkat çekti.

Adams New York’un çeşitli inançları barındıran zengin kültürünün önemli bir parçası olan İslam’ın, camiler aracılığıyla suçla mücadele ve düzensiz göçmenlik konularında büyük katkıları olduğunu vurguladı.

Adams, Müslüman liderlere yönelik bir konuşmasında, ‘Size hak ettiğiniz değeri vermekte kararlıyız’ ifadelerini kullandı.

Müslüman toplum liderlerinin de Adams ve diğer yetkililere teşekkür ettiği toplantının sonunda, aynı kürsüden ezan okundu ve İngilizce açıklamasına yer verildi.

Belediyenin aldığı karar doğrultusunda, ilk cuma gününden itibaren New York’ta ezan sesi, 12.20 ile 13.30 arasında ve ramazan aylarında iftar vaktinde “makul bir seviyede” tutulmak kaydı ile dışarıya verilebilecek.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz