- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNASA açıkladı: 1880'den beri en yüksek sıcaklık

NASA açıkladı: 1880’den beri en yüksek sıcaklık

- Advertisement -spot_img

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yaptıkları ölçümlerde kayıtların tutulduğu 1880’den itibaren en sıcak ayın Temmuz 2023 olduğunu teyit etti. En sıcak beş temmuz ayının ise son beş yıl içinde yaşandığı vurgulandı.

NASA tarafından dün yapılan açıklamada, “Genel olarak Temmuz 2023, NASA’nın kayıtlarındaki herhangi bir temmuz ayından 0,24 santigrat derece (C) daha sıcaktı ve 1951 ile 1980 arasındaki ortalama temmuz ayından 1.18 C daha sıcaktı” ifadelerine yer verildi.

Güney Amerika, Kuzey Afrika, Kuzey Amerika ve Antarktika Yarımadası’nın bazı bölümlerinin özellikle sıcak olduğunu belirten NASA, bu bölgelerde ortalamanın yaklaşık 4 derece üzerinde sıcaklık artışlarının yaşandığını kaydetti.

Isınma devam edecek

Sıcaklıkta rekor kıran Temmuz 2023’te, özellikle son 40 yılda belirgin hale gelen sera gazı emisyonlarından kaynaklanan uzun vadeli insan kaynaklı ısınma eğiliminin sürdüğü ortaya kondu.

NASA’nın on binlerce metroloji istasyonundan alınan yüzey hava sıcaklığı verilerine göre, 1880’den bu yana en sıcak beş temmuz ayının, son beş yıl içinde yaşandığı vurgulandı. (DHA)

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz