- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBaşkan Biden, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'yi Beyaz Saray'da ağırladı

Başkan Biden, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni’yi Beyaz Saray’da ağırladı

- Advertisement -spot_img

İkili görüşmeleri öncesi gazetecilerin karşısına çıkan liderler, ülkeleri arasındaki ilişkileri övdü.

Biden, Meloni’ye, İtalya ve Akdeniz’deki aşırı sıcak hava koşulları nedeniyle hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.

NATO müttefikleri olarak, transatlantik ortaklığın güvenlik açısından önemine işaret eden Biden, “İtalyan askeri birlikleri Avrupa’da, Akdeniz’de ve ötesinde kritik bir rol oynamaktadır” ifadesini kullandı.

Biden, İtalya’nı Ukrayna’ya verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

ABD Başkanı, görüşmelerinde, ekonomik ilişkiler, uzay işbirlikleri, gelişmekte olan ülkelere verdikleri destek ve Akdeniz’deki göçmen sorunu gibi konuları ele alacaklarını aktardı.

Ukrayna öne çıktı

Meloni de ülkesinin Amerikan ulusuna katkılarından bahsederek, iki ülke arasındaki ilişkilerin tarihi olarak güçlü olduğu değerlendirmesinde bulundu.
Ukrayna’ya verilen destekte İtalya’nın üzerine düşeni yapmasından gurur duyduğunu söyleyen Meloni, Ukrayna’yı desteklemenin, dünyanın her yerindeki insanlar ve ülkelerin bir arada barış içinde yaşamalarını savunmak anlamına geldiğini iddia etti.

Başbakan Meloni, kaynaklarının sömürüldüğünü düşünen uluslara karşı adil olunması gerektiği mesajını vererek, bazı ülkelerin bu nedenle Batı’ya karşı güvensizlik duyduğuna işaret etti.

Afrika ülkeleriyle ilişkileri önemsediğini ifade eden Meloni, bu ülkelerle yeni bir yaklaşıma dayalı eşitlikçi bir ilişki kurmanın öneminden bahsetti.

Meloni ayrıca, ABD’nin, ülkesinin Avrupa Birliği dışındaki en önemli ticari ortağı olduğunu kaydetti ve ticari ilişkileri daha da geliştirmeye yönelik mesajlar verdi.

Sputnık

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz