- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBarbie ve Oppenheimer rekorlarla geldi; tüm zamanların en iyi 4. hafta sonu...

Barbie ve Oppenheimer rekorlarla geldi; tüm zamanların en iyi 4. hafta sonu performansı

- Advertisement -spot_img

ABD’de toplam 301,6 milyon dolar hasılata ulaşılan hafta sonu, tüm zamanların en çok gişe yapan 4. hafta sonu oldu

Barbenheimer fenomeninin büyük bir etki yapması bekleniyordu fakat vizyondaki ilk üç günleri sonrası ortaya çıkan tablo beklentilerin de çok ötesinde gerçekleşti. Barbie, 155 milyon dolarla yılın en iyi açılışına imza attı. Dünya genelinde ilk üç gününde 337 milyon dolara erişen Greta Gerwig imzalı film, bir kadın sinemacının yönettiği en iyi açılış yapan film oldu. Barbie’nin bu açılışı, gerek Margot Robbie’nin gerekse Ryan Gosling’in kariyerlerinin en iyi açılış performansı oldu.

Box Office Türkiye’ye göre Christopher Nolan’ın yeni filmi Oppenheimer, R-derecelendirmesiyle vizyona girdiği ABD’de Barbenheimer fırtınasını arkasına aldı ve 80,5 milyon dolarla açılışını gerçekleştirdi. Nolan’ın kariyerinde Batman serisi dışındaki en iyi açılış performansına imza atan Oppenheimer, sadece IMAX salonlarda 35 milyon dolar hasılata ulaşarak önemli bir başarıya ulaştı. Film ayrıca John Wick 4’ü geçerek yılın en iyi R-derecelendirmeli film açılışını gerçekleştirdi.

Yılın gişe sürprizlerinden Sound of Freedom, 20,14 milyon dolarla üçüncü basamakta kendine yer bulurken, Oppenheimer’ın IMAX salonlarını domine etmesinden yara alan Mission: Impossible – Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm (Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One) ise %64’lük ikinci hafta sonu düşüş oranıyla 19,5 milyon dolara ulaştı ve dördüncü sırada haftayı kapattı. Indiana Jones ve Kader Kadranı (Indiana Jones and the Dial of Destiny) ise 6,7 milyon dolarla listenin beşinci basamağında yer alan yapım oldu.

Box Office ABD – Hafta Sonu Top 5 (21 – 23 Temmuz 2023)

1- Barbie – 155 milyon dolar

2- Oppenheimer – 80,5 milyon dolar

3- Sound of Freedom – 20,14 milyon dolar

4- Mission: Impossible – Ölümcül Hesaplaşma Birinci Bölüm (Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One) – 19,5 milyon dolar

5- Indiana Jones ve Kader Kadranı (Indiana Jones and the Dial of Destiny) – 6,7 milyon dolar

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz