- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew York ırkçılık karşıtı gösterilerde polis şiddeti görenlere tazminat ödeyecek

New York ırkçılık karşıtı gösterilerde polis şiddeti görenlere tazminat ödeyecek

- Advertisement -spot_img

New York şehri, 2020 yılında şehirde düzenlenen ırkçılık karşıtı gösterilerde polis tarafından gözaltına alınan yada darp edilen yaklaşık bin 300 kişiye 13 milyon dolardan fazla bir ödeme yapmayı kabul etti.

Manhattan’da federal mahkemeye sunulan anlaşma hakimin de onaylaması halinde bugüne dek toplu gözaltılar konusunda açılan bir davada verilmiş en fazla tazminat miktarı olarak kayda geçecek.

Söz konusu anlaşma, Minneapolis şehrinde George Floyd isimli siyah Amerikalı’nın polis tarafından öldürülmesinin ardından New York’ta düzenlenen çok sayıdaki gösteriden 18’ine dair gözaltı ve polis şiddeti olaylarını içeriyor.

Avukatların açıklamasına göre, söz konusu olaylarda gözaltına alınan ya da polis şiddetine maruz kalan kişilere 9 bin 950’şer dolar tazminat ödenecek.

ABD genelinde George Floyd’un polisin gözaltı işlemi sırasında nefessiz kalarak hayatını kaybetmesi üzerine yüzlerce gösteri düzenlenmiş ve ülke genelindeki gösterilerde 10 bin civarında kişi gözaltına alınmıştı.

Avukatlar, New York Emniyet Müdürlüğü (NYPD) görevlililerini anayasal bir hak olan gösteri ve protesto hakkına aykırı davranmak ve kanunsuz şekilde gözaltı işlemi yapmakla suçlamıştı.

Bu yılın başlarında da benzer bir davada mahkeme yine protestocuları haklı bulmuş ve Bronx’taki bir eylemde gözaltına alınan kişilere kişi başı 21 bin dolardan fazla toplamda da 10 milyon doları bulan tazminat ödenmesine hükmetmişti.

Kaynak: VOA / Reuters

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz