- Advertisement -spot_img
Ana SayfaSAĞLIK-YAŞAMTayvan'ın Türkiye'den aldığı 127 ton yumurtadan, kansere yol açabilecek yasaklı madde tespit...

Tayvan’ın Türkiye’den aldığı 127 ton yumurtadan, kansere yol açabilecek yasaklı madde tespit ederek yumurta ithalatını durdurdu

- Advertisement -spot_img

Tayvan’ın Türkiye’den aldığı 127 ton yumurtadan, kansere yol açabileceği yönünde tartışmalar bulunan yasaklı bir antibiyotik madde tespit edildi.

Tayvan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’den gelen 127 ton yumurtada antibiyotik madde bulunduğu belirtildi.

Tayvan, ülkede yaşanan yumurta kıtlığı nedeniyle aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 9 ülkeden yumurta ithal etmeyi kabul etmişti.

NowNews’in haberine göre, 1 Ocak ile 16 Temmuz arasında Tayvan’a toplam 12 bin ton yumurta girdi ve 5 parti Türk yumurtasının antibiyotik testi pozitif çıktı.

FDA, Türk ithalatında yumurtalarda ‘hiç bulunmaması gereken’ antibiyotik 3-amino-2-oksazolidinona ait parçalar buldu.

Bu maddenin kanserojen etkilere sahip olup olmadığı yönünde tartışmalar sürerken, Tayvan, ABD ve Avrupa Birliği (AB) söz konusu maddeyi yasaklamış, Türkiye ise yasaklamamıştı.

Tayvan Tarım Konseyi (COA) Bakanı Chen Chi-chung ise, konuyla ilgili açıklamasında, hükümetin yasaklı maddeler içeren Türk yumurtaları için ‘sözleşme hükümleri uyarınca’ tazminat isteyeceğini söyledi.

Sputnık

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz