- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'den Threads kararı!

ABD’den Threads kararı!

- Advertisement -spot_img
ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jim Jordan, Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın sahibi Meta’nın Twitter’a rakip yeni sosyal medya platformu Threads’in içerik düzenlemeleriyle ilgili bilgi talep etti.

ABD Temsilciler Meclisi Yargı Komitesi Başkanı Jim Jordan, Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg’e bir mektup gönderdi ve Threads adlı uygulamanın içerik denetleme uygulamalarıyla ilgili belgelerin Komite’ye sunulmasını istedi.

Jordan, federal hükümetin teknoloji ve sosyal medya şirketlerini çevrim içi içerik denetlemeye zorladığı veya bu şirketlerle işbirliği yaptığına dair kanıtlara sahip olduklarını belirtti. Ayrıca, Komite’nin “Yürütme organının ifade özgürlüğü kapsamında sansür ve baskı uygulayıp uygulamadığı” konusundaki endişelerini dile getirdi.

Jordan, mektubunda, 4 Temmuz’da bir federal mahkemenin hükümetin sosyal medya platformlarıyla gizli anlaşmalar yapmasını ve sansür uygulamasını anayasal haklara aykırı bulduğunu ve Meta’nın da bu süreçte merkezi bir rol oynadığını hatırlattı.

Jordan, Threads uygulamasının, Elon Musk’ın Twitter’ına rakip olarak pazarlandığı ve bu nedenle Biden yönetiminin siyasi zulmüne maruz kaldığına dair ciddi ve spesifik endişeler uyandırdığını belirtti. Ayrıca, Threads’in şimdiden sansür uyguladığına dair raporlar olduğunu iddia etti.

Jordan, Meta’dan ilgili tüm belgeleri 31 Temmuz tarihine kadar Komite’ye sunmasını talep etti.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz