- Advertisement -spot_img
Ana SayfaSAĞLIK-YAŞAMİstanbul'da korkutan senaryo: El Nino Türkiye'yi de vuracak

İstanbul’da korkutan senaryo: El Nino Türkiye’yi de vuracak

- Advertisement -spot_img

Üst üste kırılan ‘en sıcak gün rekorları’ dünyaya 44 yılın en sıcak haftasını yaşattı. Veriler Temmuz’un yüzyılın en sıcak ayı olacağını gösterirken Türkiye için uyarı geldi. Özellikle İstanbul, Kocaeli, Yalova ve Sakarya için hava sıcaklığının 45-50 derecelere ulaşacağı tahmin ediliyor.

Dünya’da ortalama sıcaklıklar aynı hafta içerisinde 3 kez üst üste rekor kırarken, küresel ortalama sıcaklığın 17.23 derece olduğu 6 Temmuz, kaydedilen en sıcak gün olarak kayıtlara geçti. Ortalama deniz yüzeyi sıcaklıkları, şimdiye kadar kaydedilen en yüksek sıcaklıklara ulaşırken, Antarktika deniz buzu, rekor düzeydeki en düşük genişliğine ulaştı.

Marmara bölgesi 45-50 dereceği görebilir

Küresel ortalama sıcaklıkların da 3 defa rekor kırmasının ardından bu sefer El Nino Türkiye’yi vuracak. Afrika sıcaklarının bir sonraki hafta ortası itibarıyla Türkiye’yi resmen kavurması bekleniyor. 45-50 derece sıcaklıkların konuşulduğu hava muhalefetinden en kötü etkilenecek illerin başında ise İstanbul ve çevresi geliyor.

Meteorologlar yaptıkları değerlendirmeler sonucunda, gelmesi beklenen Afrika sıcaklarının İstanbul ve çevre illeri sert bir şekilde etkilemesi bekleniyor. 45 derecelere çıkması beklenen hava sıcaklıklarından Kocaeli, Sakarya ve Yalova’nın da nasibini alacağı tahmin ediliyor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz