- Advertisement -spot_img
Ana SayfaEKONOMİNoter, tapu, pasaport, vize dahil harçlara yüzde 50 zam! 

Noter, tapu, pasaport, vize dahil harçlara yüzde 50 zam! 

- Advertisement -spot_img

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla noter, tapu, pasaport, vize, diploma ve trafik harçları dahil maktu harçlara yüzde 50 oranında zam yapıldı. Yurt dışından yolcu beraberinde getirilen telefonların izin harcı ise 20 bin TL oldu.

Cumhurbaşkanı Kararı ile 492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı tarifelerde yer alan maktu harç tutarlarına yüzde 50 oranında zam yapıldı. Trafik harçlarından sürücü belgesi harçları zamdan etkilenmezken, yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı ise 20 bin TL olarak belirlendi.

BU KALEMLERDE YÜZDE 50 ZAM

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında; Yargı, Noter, Vergi Yargısı, Tapu ve Kadastro, Konsolosluk, Pasaport, İkamet Tezkeresi, Çalışma İzni, Çalışma İzni Muafiyeti, Vize, Dışişleri Bakanlığı Tasdik, Gemi ve liman, İmtiyazname, Ruhsatname, Diploma ve Trafik harçlarını kapsayan 492 Sayılı Harçlar Kanunu’na bağlı tariflerde yer alan maktu harçlara yüzde 50 oranında artış yapıldı.

“SÜRÜCÜ BELGESİ HARÇLARI” ARTIŞTAN ETKİLENMEYECEK

Karara göre trafik harçları kapsamında bulunan ‘Sürücü belgesi harçları’ yapılan artıştan hariç tutulurken, ‘Yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı’ ise 20 bin TL olarak yeniden belirlendi.

İşte o karar:

Noter, tapu, pasaport, vize dahil harçlara yüzde 50 zam! Yurt dışından telefon getirme izni ise 20 bin oldu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Barış Taşkıran

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz