- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew York’ta hava kirliliği alarmı

New York’ta hava kirliliği alarmı

- Advertisement -spot_img

Kanada’daki 300’e yakın orman yangının etkisinde kalan ABD’de, hava kirliliğinden etkilenen kentlerin başında New York geliyor. Geçtiğimiz ay kentteki hava kalitesinin tehlikeli boyutlara gelmesi sonrasında birçok açık hava etkinliği iptal edilmiş, okullar kapanmıştı.

New York kenti dünyadaki en kötü hava kalitesi endeksinde Yeni Delhi’nin ardından ikinci sırada yer almıştı. Bir süredir Kanada’daki orman yangınlarının etkisiyle bulutlarla kaplanan New York’ta, dün ikinci kez hava kalitesi nedeniyle alarm verildi.

Yetkililer, New Yorkluların soluduğu havanın halk sağlığını tehdit eden seviyelere yeniden yükseldiğini açıkladı. New York, dün yeniden dünyadaki en kötü ikinci hava kalitesinin yaşandığı kent oldu. Yetkililer, başta sağlık sorunları olan kişileri, çocukları, gençleri açık havaya çıkmaktan kaçınmaya, pencerelerini kapalı tutmaya ve maske takmak gibi önlemler almaya çağırdı.

Kentte solunan hava kalitesinin yeniden tehlikeli boyutlara ulaşmasının ardından New Yorklular bir kez daha maske takmak zorunda kaldı. New York Belediyesi, kentin Grand Central Station, Penn Station, Atlantic Avenue ve Grand Concourse gibi kalabalık yolcu trafiği yaşayan istasyonlarında halka ücretsiz olarak profesyonel N95 tarzı maskeler dağıttı.

New York’a hakim olan kötü hava kalitesi koşullarının devam etmesi halinde, 4 Temmuz’da kutlanacak ABD’nin bağımsızlık gününde başta havai fişek gösterileri olmak üzere çeşitli etkinliklerin de iptal edilebileceği belirtildi.

New York Belediye Başkanı Eric Adams’a, düzenlediği basın toplantısında kente hakim olan hava kirliliği nedeniyle 4 Temmuz’da düzenlenecek havai fişek gösterilerinin iptal edilme olasılığı soruldu. Başkan Adams,” Hava kalitesi endeksinin 4 Temmuz’da 150 oranının altına düşmesini gerçekten diliyoruz. Bu olmazsa farklı tedbirleri almayı gözden geçirebiliriz’’ diye yanıtladı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz