- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD’de 4 Temmuz tatili için 50 milyon kişinin seyahat etmesi bekleniyor

ABD’de 4 Temmuz tatili için 50 milyon kişinin seyahat etmesi bekleniyor

- Advertisement -spot_img

Amerika’da rekor sayıda kişi, 4 Temmuz Bağımsızlık günü tatilini haftasonu tatili ile birleştirerek yollara çıkacak.

Otomobil Derneği’nin tahminlerine göre Amerikalılar seyahat rekoru kıracak. 50 milyondan fazla Amerikalı tatil için evlerinden en az 80 kilometre uzaklaşacak.

Amerikalılar’ın tercihi otomobille seyahat olacak. Otomobil Derneği’nin verilerine göre kendi araçlarıyla seyahat edecek Amerikalılar’ın sayısı 43,2 milyon olarak bekleniyor.

4 milyonun üzerinde Amerikalı uçakla seyahat etmeyi tercih ederken , 3,3 milyonu ise tren, otobüs ve gemi ile seyahat edecek.

Artan enflasyon ve seyahat masrafları ise Amerikalılar’ın tatil planlarını engelleyemedi. Uzmanlar Amerikalıları araçlarıyla tatile gitmeyi cesaretlendiren nedenlerden biri olarak benzin fiyatlarının geçen seneye oranla daha düşük olmasını gösteriyor.

2022’de aynı dönem benzin fiyatları 4 dolar 85 centken şimdilerde ortalama benzin fiyatı 3 buçuk dolar civarında seyrediyor.

Uzmanlar 50 milyondan fazla Amerikalı’nın tatil için yola çıkmasını, pandemi döneminin öcü olarak tanımlıyor. 2022’nin aynı dönemine göre bu yıl tatile gidecek Amerikalılar’ın oranı yüzde 11,2 artacak. Bu seneki artış 2019 yılından yüzde 6,6 daha yüksek.

Hafta sonu boyunca uçak seyahati yapacak olan tahmini 4,17 milyon Amerikalı, geçen yaz aynı hafta sonuna göre yüzde 11,2’lik bir artış ve pandemi başlamadan önceki 2019 yılına göre yüzde 6,6 daha yüksek.

Ancak yoğunluk ve kötü hava koşulları nedeniyle son günlerde Amerika genelinde United Airlines şirketinin bir dizi uçuşu iptal oldu.

İptaller hava yolu şirketleriyle Federal Havacılık İdaresi’nin karşı karşıya gelmesine neden oluyor. Hava yolu şirketleri, özellikle yoğun dönemlerde Federal Havacılık İdaresi’nin hava trafik kontrol personeli eksikliğinin sorunlara yol açtığını savunuyor.

Ulaştırma Bakanı Pete Buttigieg da Twitter’daki mesajında kötü hava koşularının uçuşları etkilediğini söyledi.

Buttigieg, ‘’Dün şiddetli hava koşulları azaldıkça iptal oranları düşmeye devam etti. United’ın aksaklıkları yüksek ancak doğru yönde ilerliyor. Federal Havacılık İdaresi, hava durumunu ve dumanı izlemeye devam etmekte ve olası aksaklıkları ele almak üzere havayolu şirketleriyle yakın işbirliği içinde çalışmakta” dedi.

Her şeye rağmen ne hayat pahalılığı ne kötü hava koşulları pandemi döneminde evlerine kapanan Amerikalılar’ı durduracak ve 50 milyon Amerikalı 4 Temmuz Bağımsızlık Günü tatili için seyahat edecek.

Kaynak: VOA Türkçe

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz