- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBeyaz Saray silahlı şiddete tepki olarak turuncu renkli ışıklarla aydınlatılacak

Beyaz Saray silahlı şiddete tepki olarak turuncu renkli ışıklarla aydınlatılacak

- Advertisement -spot_img

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, günlük basın toplantısında, ABD Başkanlık konutu Beyaz Saray’ın bu akşam Ulusal Silah Şiddeti Farkındalık Günü çerçevesinde silahlı şiddete tepkinin sembol rengi olan turuncu ışıklarla aydınlatılacağını belirtti.

Basın toplantısında turuncu bir elbiseyle gelen Jean-Pierre, “Beyaz Saray bu akşam turuncu ışıklarla canlı yayında olacak. Ve bugün üzerimde de görebileceğiniz gibi çoğumuz turuncu giyiyoruz. Öldürülen ve yaralanan binlerce Amerikalıyı ve ülke genelinde silahlı şiddet eylemlerini hatırladığımız için tamamen turuncuyu tercih ediyoruz.” dedi.

Beyaz Saray Sözcüsü, 10 yıl önce Chicago’da Hadiya adında 15 yaşındaki kız çocuğunun bir oyun parkında silahla vurularak öldürüldüğünü, arkadaşlarının turuncu elbiselerle onun için bir anma programı yapmasıyla başlayan tepkinin Ulusal Silah Şiddeti Farkındalık Günü’ne dönüştüğünü ifade etti.

Jean-Pierre, ormanda avlanmaya giden insanların kendilerine diğer avcılar tarafından ateş edilmemesi için turuncu rengi tercih ettikleri anekdotunu paylaştı.

Kaynak: AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz