- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew York'taki Türkevi'ne saldıran sanık hakkında "denetimli serbestlik" kararı verildi

New York’taki Türkevi’ne saldıran sanık hakkında “denetimli serbestlik” kararı verildi

- Advertisement -spot_img

ABD’de Türkiye’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Türkevi’ne 22 Mayıs’ta demir levyeyle saldıran sanık Recep Akbıyık hakkında denetimli serbestlik kararı verildi.

New York Ceza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarılan Recep Akbıyık hakkında ‘soygun teşebbüsü, terör suçu ve suç için silah bulundurma, terör tehdidinde bulunma, cezai hasar ve tehdit etme’ suçlamalarının okunmasının ardından denetimli serbestlik kararı açıklandı.

Türkevi’ne yaklaşma yasağı

Yargıç, Akbıyık’ın, Türkevi ve yakınına herhangi bir şekilde yaklaşmasını yasakladı.

Akıl sağlığı incelemesi

Mahkeme tarafından bir sonraki duruşma tarihi, 25 Temmuz olarak belirlendi.

Akbıyık, kolluk güçleri nezaretinde akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için New York Bellevue Hastanesi Ruh ve Sinir Hastalıkları bölümüne sevk edildi.

Olaydan 4 gün sonra yakalandı

New York Polis Teşkilatından (NYPD) yapılan yazılı açıklamada, zanlının 26 Mayıs’ta yerel saatle 10.15’te gözaltına alındığı belirtilmişti.

Açıklamada, 29 yaşındaki Recep Akbıyık’a ‘soygun teşebbüsü, terör suçu ve suç için silah bulundurma, terör tehdidinde bulunma, cezai hasar ve tehdit etme’ suçlarının yöneltildiği aktarılmıştı.

Türkiye’de adli sicil kaydı var

Türkevi’nin kapıları ile camlarına zarar veren saldırganla ilgili araştırmalarında, Türk makamları, zanlının, geçen sene çıkış yaptığı Türkiye’de ‘yaralama, tehdit ve uyuşturucu bulundurma’ nedeniyle adli sicil kaydı bulunan Giresun nüfusuna kayıtlı Recep Akbıyık olduğunu tespit etmiş ve bilgileri, New York Polis Teşkilatına iletmişti.

Kaynak: AA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz