- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDFlorida Valisi DeSantis, ABD başkanlığı adaylığını açıkladı

Florida Valisi DeSantis, ABD başkanlığı adaylığını açıkladı

- Advertisement -spot_img

Vali Ron DeSantis, Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı olmak için yarışacağını resmen açıkladı.

44 yaşındaki Florida valisi kararını, sosyal medya hesaplarından yayınladığı bir video ve Twitter Spaces’ta Elon Musk ile yaptığı söyleşiyle duyurdu. Kampanyaya, “Amerika’nın büyük geri dönüşüne liderlik etmek için” sözleriyle başladı.

DeSantis’in kararını açıklaması uzun zamandır bekleniyordu. 2019’dan beri yönettiği Florida’yı tüm ABD için bir örnek olarak gösteren vali, kürtaj yasaklarınının altına imza atmak, devlet okullarında LGBTİ+ ve ırk konularının öğretilmesini hedeflemek gibi ayrıştırıcı olarak tanımlanan politikaları takip etmesiyle tepki topluyor.

DeSantis, Kasım ayında büyük bir farkla yeniden Florida valisi seçildi ve güçlü bağışçılara sahip.

Cumhuriyetçi Parti adayları arasında yapılan anketlerde eski ABD Başkanı Donald Trump önde. Ron DeSantis, Trump’ın şimdilik gerisinde.

Elon Musk ile yaptığı söyleşi boyunca DeSantis, rakibi Trump’ı eleştirmekten de geri adım atmadı: “ABD’yi yönetmek bir eğlenme yolu, bir marka yaratmak değildir.”

Demokrat Parti üyelerine göre ve uzmanlara göre DeSantis, ABD seçmeninin tamamına hitap edemeyecek kadar “sağa kaymış” durumda.

Demokrat kongre üyesi Maxwell Frost, “Florida’da yaşananlar tüm ülkedeki herkesi korkutmalı. Vali DeSantis’in aday olması ve Oval Ofis’e bu kadar yakın olması demokrasiye, oy hakkına, medeni haklara, özgürlüğe ve mutluluk arayışına değer veren herkesi korkutmalıdır. Sosyal güvenlik kesintilerini destekledi, zehirli kültür savaşlarına, kitap yasaklarına, LGBTİ+ gençlere saldırmaya, tarihi silmeye çalıştı.” dedi.

Kaynak: Guardian

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz