- Advertisement -spot_img
Ana SayfaTÜRKİYEABD'li gazeteciyle İbrahim Kalın arasında Twitter mesajlaşması: "Kılıçdaroğlu patronun kadar tanınsaydı..."

ABD’li gazeteciyle İbrahim Kalın arasında Twitter mesajlaşması: “Kılıçdaroğlu patronun kadar tanınsaydı…”

- Advertisement -spot_img

ABD’nin ünlü siyasi dergilerinden New Yorker’da yayımlanan Türkiye’de seçimlerle ilgili makalede bir fotoğraf altı notunun yanlış yazılmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Batı medyasını dikkatsizlikle suçladı. 

ABD’li gazeteci David Lepeska, New Yorker’da yayımlanan Isaac Chotiner imzalı “Neden Erdoğan rekabet eden milliyetçilikler yarışından üstün çıktı?” başlıklı makalede üzerinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı ve Milletvekili Süleyman Soylu’nun olduğu bir bayrağa yer verildiğini; ancak fotoğraf altı notunda Soylu ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun karıştırıldığına dikkat çekti.

New Yorker’ın fotoğraf altı notunda, “İstanbul Taksim Meydanı’nda geçen cumartesi, seçimden bir gün önce Cumhurbaşkanlığı adayları Kemal Kılıçdaroğlu ve Recep Tayyip Erdoğan’ı gösteren bir bayrak” yazıyordu.

Lepeska Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, “Hatayı bul New Yorker. Bu durum Kılıçdaroğlu’nun rakibine kıyasla ne kadar az tanındığını gösteriyor” yazdı. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Lepeska’nın Twitter paylaşımına yanıt vererek, “Ya da Batı medyasındaki bazı kişilerin konu Türkiye olunca ne kadar dikkatsiz (ya da cahil? ya da beceriksiz? ya da taraflı?) mu gösteriyor? Çoğu kişinin kaçırdığı hatayı tespit ettiğiniz için tebrikler” yazdı. 

Lepeska, Kalın’a yanıt vererek, “Yani evet, eğer KK (Kemal Kılıçdaroğlu) senin patronun kadar tanınıyor olsaydı bu hata yapılmazdı. O yüzden bu cahillik/yabancılık. Ama aynı zamanda New Yorker/Getty Photos’un yaptığı da beceriksizlik ve dikkatsizlik” ifadelerini kullandı. 

Jim Colella isimli bir kullanıcı da Lepeska’nın ilk tweetini alıntılayarak, “Aslında sadece New Yorker’ın ne kadar aptal olduğunu gösteriyor. Dünyanın hangi ülkesinde rakip cumhurbaşkanı adayları seçim kampanyaları sırasında aynı bayrak veya posterde yer alır” yazdı.

-T24

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz