- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD Kongresi'nde Türk Mutfağı Haftası Kutlanacak

ABD Kongresi’nde Türk Mutfağı Haftası Kutlanacak

- Advertisement -spot_img
Türk Amerikan Dernekleri, başkent Washington DC’nin kalbinde gastrodiplomasi örneği sergiliyor. Washington Türk Amerikan Derneği (ATA-DC), Amerikan Temsilciler Meclisi’nde 23 Mayıs 2023 tarihinde ‘Türk Mutfağı Haftası’ kapsamında, Big Chefs’in kurucusu Gamze Cizreli’nin de onur konuğu olarak katılacağı bir tanıtım resepsiyonu gerçekleştirecek.

ABD ve Türkiye arasında kültürel köprülerin kurulmasını amaçlayan sözkonusu gastrodiplomasi etkinliğinde, bu yıl Teksaslı Meclis Üyesi Pete Sessions’in evsahipliğinde; ATA-DC, Turkish Coffee Lady Foundation, ATAA, TACSCO, Turkish Women Initiative, ATA-Houston ve Straife’ın katkılarıyla zengin Türk mutfağının eşsiz lezzetleri Amerikalılara bir kez daha sunulacak.

İlaveten, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yıl kutlamaları kapsamında mikro sanat ustası Hasan Kale’nin kahve ile nakşettiği Atatürk temalı özel eserleri de seçkin konukların beğenisine sunulacak.

Her yıl 21-27 Mayıs tarihlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, dünyanın çeşitli ülkelerinde kutlamalar da gerçekleşecek.

Tarih: 23 Mayıs 2023 Salı
Saat: 5pm – 7pm
Yer: Location Visitor Center at the US Capitol / HVC-201  AB First Street SE, Washington DC 20515

Kaynak: abdpost.com

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz