- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'li Cumhuriyetçi Milletvekili George Santos gözaltına alındı

ABD’li Cumhuriyetçi Milletvekili George Santos gözaltına alındı

- Advertisement -spot_img

ABD’de, “8 Kasım 2022 ara seçimlerinde kampanya sürecinde yasa dışı faaliyetlerde bulunduğu ve Temsilciler Meclisine yanlış bilgiler sunduğu” iddialarıyla gündeme gelen Cumhuriyetçi Milletvekili George Santos, gözaltına alındı.

ABD New York Doğu Bölgesi Savcılığından yapılan açıklamaya göre, “elektronik dolandırıcılık”, “kara para aklama”, “kamu fonlarının çalınması” ve “yanlış beyanda bulunmak” gibi suçlamaların yöneltildiği Cumhuriyetçi Milletvekili Santos, New York’un Long Island bölgesindeki bir federal mahkemede gözaltına alındı.

“Kara para aklama”, “kamu fonlarının çalınması” ve “Temsilciler Meclisine önemli ölçüde yanlış beyanda bulunma” gibi suçlamalar içeren 13 maddelik bir iddianamenin yöneltildiği Santos’un bugün mahkemeye çıkması bekleniyor.

Santos, hakkındaki iddialardan suçlu bulunsa dahi milletvekilliği görevinden alınması için Temsilciler Meclisinin üçte ikisinin oyu gerekiyor.

Temsilciler Meclisi tarafından soruşturuluyordu

8 Kasım 2022 ara seçimlerinde New York’tan Kongre üyesi seçilen Cumhuriyetçi Santos, seçim kampanyası boyunca Baruch Koleji ve New York Üniversitesinden (NYU) mezun olduğunu iddia etmişti.

New York Times gazetesinin haberine göre ise NYU yetkilileri, üniversite arşivlerinde Santos’un kaydının olmadığını duyurmuştu.

Santos’un, seçim kampanyasında dile getirdiği Wall Street bünyesindeki Goldman Sachs ve Citigroup’ta çalıştığı iddiaları da yalanlanmıştı.

Seçim döneminde “onurlu bir Yahudi” olduğunu ileri süren ancak Katolik olduğu ortaya çıkan Santos, “Katolik’im. Anne tarafımın Yahudi kökeni olduğunu öğrendiğim için ‘Yahudi sayılırım’ demiştim.” ifadesini kullanmıştı.

Ayrıca Federal Seçim Komisyonuna (FEC) kayıtlı olmadan seçim kampanyası için bir grubun para toplaması ve 2020-2022 döneminde kişisel servetindeki ani artışa ilişkin bilgilerin ortaya çıkması, Santos’un finansman yasalarını ihmal etmiş olabileceği iddialarını gündeme getirmişti.

Demokratların yanı sıra seçim bölgesindeki parti üyelerince istifa çağrıları yapılan Santos ise istifa etmeyeceğini ve iddialardan etkilenmeyerek görevine devam edeceğini söylemişti.

Santos, 31 Ocak’ta, yeni atandığı Temsilciler Meclisi Küçük İşletmeler Komitesi ile Uzay ve Teknoloji Komitesi üyeliklerinden “işler yoluna girene kadar geçici olarak” ayrılacağını duyurmuştu.

Son olarak Santos’un ofisinde kısa süre çalıştığını söyleyen Derek Myers, milletvekilinin kendisine cinsel tacizde bulunduğunu öne sürmüştü.

Santos, bir süredir Temsilciler Meclisi Etik Komitesince soruşturuluyordu.

T24

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz