- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABD23 Nisan artık San Diego'da da çocuk bayramı olarak kutlanacak!

23 Nisan artık San Diego’da da çocuk bayramı olarak kutlanacak!

- Advertisement -spot_img

Amerika Birleşik Devletleri’nin California eyaleti San Diego şehrinde de 23 Nisan çocuk bayramı olarak kabul edildi. Belediye Meclisi tarafından alınan 23 Nisan kararında Mustafa Kemal Atatürk’e değinilmesi dikkatleri çekti.

Belediye, Güney Kaliforniya Türk Amerikalılar Derneği’nin talebinin kabul ederek bu karara imza attı ve 23 Nisan’ın San Diego genelinde “Türk Ulusal Egemenlik ve Uluslararası Çocuk Bayramı” olarak kutlanacağını duyurdu.

Yayınlanan bildiride 23 Nisan’ın anlam ve önemine değinildi:

Bildiride, “23 Nisan 1921’de TBMM’nin kuruluşunun birinci yıldönümünde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan’ı Türk çocuklarının milli bayramı ilan etti” hatırlatmasından sonra “San Diego’daki Türk asıllı Amerikalılar, topluluğumuzun eğitimsel, kültürel, ekonomik ve sivil gelişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Topluluğumuzu ev olarak seçen ve zengin miraslarını bizimle paylaşan bir çok Türk kökenli bireyi tanıyoruz.

San Diego kayda değer kişi ve kuruluşlarını tanımaya ve onurlandırmaya kararlıdır. Güney Kaliforniya Türk Amerikalılar Derneği böyle değerli kuruluşlardan biridir. Dernek, 23 Nisan’ın San Diego’da da çocuk bayramı olarak tanınmasını ve kutlanmasını istedi” bilgisini paylaştı.

San Diego Belediye Başkan Yardımcısı Terra Eve Lawson-Remer, Teftiş Kurulu’nun San Diego Türk Amerikalılar Derneği’nin yıllarca süren hizmet ve liderlikleri nedeniyle takdir edildiğini ve önerilerinin kabul gördüğünü belirtti.

Bu kabulle birlikte 23 Nisan San Diego’da da Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaya başladı.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz