- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew York'taki Türkevi'nde Ramazan Bayramı kutlandı

New York’taki Türkevi’nde Ramazan Bayramı kutlandı

- Advertisement -spot_img

ABD’deki Türk toplumu, Ramazan Bayramı’nı kutlamak için New York’taki Türkevi’nde bir araya geldi.

Türkiye’nin BM Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu tarafından düzenlenen bayram programına bir çok katılımcı iştirak etti.

Burada bir konuşma yapan Türkiye’nin New York Başkonsolosu Rehyan Özgür, Türkevi’nde ikinci kez bayram kutlaması yapıldığını aktardı.

Türkevi projesi hayata geçirilirken Türk toplumu için bir merkez yaratma ve vatandaşların kullanımına sunmanın amaçlandığını belirten Özgür, bu bağlamda binanın ciddi imkan sağladığını ifade etti.

Özgür, Ramazan Bayramı’nın Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ardından kutlandığını anımsatarak, “Büyük acılar yaşadık. New York’taki tesellimiz Türk Amerikan toplumunun birlik beraberlikle ayrım gözetmeden yardım kampanyası başlatması oldu. Depremin yaratmış olduğu beraberlik ruhuyla vatandaşlarımızın kenetlendiğini görüyoruz.” diye konuştu.

Program kapsamında Amerika’ya üniversite gezisi için gelen Bornova Anadolu Lisesi öğrencisi 17 yaşındaki Ada Güleryüz, “Magusa Limanı” türküsünü seslendirdi. Güleryüz’ün performansı büyük beğeni topladı.

Misafirlere Türk tatlıları ikram edildi.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz