- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDTwitter, "devlet medyası" etiketlerini kaldırdı

Twitter, “devlet medyası” etiketlerini kaldırdı

- Advertisement -spot_img

Twitter’ın büyük basın kuruluşlarını devlet ilişkili olarak etiketlemesi bir süredir tartışılıyordu

Twitter’ın sahibi Elon Musk; aralarında BBC, Sputnik, NPR ve Russia Today’in de aralarında bulunduğu birçok medya kurumu ile arasında tartışmalara sebep olan konuda geri adım attı.

Twitter, bir süre önce bazı basın kuruluşlarının profiline, “hükümet bağlantılı” ve “devlet tarafından kontrol edilen” etiketleri eklemişti.

ABD merkezli NPR ve Kanadalı CBC kurumları, Twitter’ın kendilerini “devlet tarafından finanse edilen” olarak etiketlemesinin ardından platformdaki faaliyetlerini durdurmuşlardı.

Twitter’ın geçtiğimiz haftalarda BBC’yi de “devlet tarafından finanse edilen” olarak etiketlemesinin ardından tartışmalar büyümüş ve BBC uygulamayı yanlış bulduğunu açıklamıştı.

Geçtiğimiz hafta BBC ile bir röportaj yapan Elon Musk, şirketinin “doğru” olmaya çalıştığını ve etiketleri gözden geçireceklerini açıklamıştı.

Çin’in resmi haber ajansı Xinhua ve Rus haber ajansı RT gibi büyük kurumların yanında henüz geçen hafta “hükümetçe fonlanan medya” olarak etiketlenen France TV, Radio France gibi kuruluşların profillerindeki etiketler de kaldırıldı.

T24

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz