- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDTrump'tan, Biden'a oy verdiğini söyleyen Musk'a: "Bana da sana oy verdim demişti"

Trump’tan, Biden’a oy verdiğini söyleyen Musk’a: “Bana da sana oy verdim demişti”

- Advertisement -spot_img

Eski ABD Başkanı Donald Trump, SpaceX’in kurucusu Elon Musk’ın 2020 başkanlık seçimlerinde ABD Başkanı Joe Biden’a oy verdiğini açıklamasının ardından, “Bir an için bile Elon Musk’ın Biden’a oy verdiğine inanmıyorum! Bana da bana oy verdiğini söylemişti” dedi.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre Musk, Fox News sunucusu Tucker Carlson’a kısa süre önce verdiği bir röportajda 45. başkan yerine 46. başkana oy verdiğini itiraf etti. Twitter’ın CEO’su “Ben Trump’a oy vermedim. Aslında Biden’a oy verdim. Biden’ın çok büyük hayranı olduğumu söylemiyorum çünkü bu yanlış olur.” dedi.

Truth Social sitesinde buna cevap yazan Trump, geçmişte defalarca Demokratlara oy verdiğini söyleyen ama son zamanlarda Cumhuriyetçi Parti’yi desteklediğini açıklayan Musk’a inanmadığını söyledi. Eski ABD Başkanı, “Bir an için bile Elon Musk’ın Biden’a oy verdiğine inanmıyorum! Bana da bana oy verdiğini söylemişti ama bunu kim bilebilir ve kimin umurunda?” diye yazdı.

Trump daha sonra Musk’ın yorumlarının “aldığı bütün o devlet teşvikleri ve ihtiyaç duyduğu izinler nedeniyle, tam anlamıyla korkunç Biden Yönetimi’yle dost olmak” için bir taktik olduğunu öne sürdü.

Eski ABD Başkanı “Musk’ın uzay şirketi, araba şirketi, batarya şirketi, tünel şirketi ve hatta FBI’ın yasadışı şekilde kontrol ettiği Twitter’ın bile hükümetin YARDIM VE TEŞVİKLERE ihtiyacı var. O SADECE “ARAYI DÜZELTMEYE ÇALIŞIYOR!” dedi.

Trump’ın neden geçen yılın sonlarına kadar halka açık bir şirket olan Twitter’ı, FBI’ın “yasadışı şekilde kontrol ettiğini” öne sürdüğü belli değil ama Musk’ın diğer girişimleri hükümetten önemli ölçüde yardım alıyor.

Musk’ın roket ve uzay teknolojisi şirketi SpaceX’in, Uluslararası Uzay İstasyonu’na astronot gönderme sözleşmesi var ve sık sık devlete ait uydu yüklerini gönderiyor. Elektrikli otomobil şirketi Tesla da federal hükümetin elektrikli araçların benimsenmesini teşvik etme çabaları kapsamında vergi indirimi yoluyla federal yardım alıyor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz