- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDElon Musk: Bazı devlet kurumları, direkt mesajlar da dahil olmak üzere Twitter'daki...

Elon Musk: Bazı devlet kurumları, direkt mesajlar da dahil olmak üzere Twitter’daki her şeye tam erişime sahip

- Advertisement -spot_img

Elon Musk’tan Twitter ile ilgili tarihi bir açıklama geldi. Musk, bazı devlet kurumlarının Twitter verilerine erişim konusunda tam yetkiye sahip olduğunu söyledi. Üstelik buna kullanıcıların kendi aralarındaki mesajlaşmaları da dahildi.

Milyarder iş insanı Elon Musk, ABD’li ünlü sunucu Tucker Carlson’ın programına katıldı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Musk, geçtiğimiz yıl 44 milyar dolar karşılığında satın aldığı Twitter ile ilgili skandal bir açıklama yaptı. Musk, bazı devlet kurum ve kuruluşlarının Twitter üzerinde tam yetkiye sahip olduklarını, verilere erişebildiklerini itiraf etti.

Elon Musk’ın iddiaları önemliydi. Zira hükümetlerin kullanıcılara ait verilere ve hatta doğrudan mesajlara bile erişebilmesi akıl alır bir durum değil. Üstelik iddiasına göre Musk’ın kendisi de bu durumun farkında değildi. İtiraftan sonra olayı değerlendiren Musk, “Aklımı başımdan aldı.” ifadelerini kullandı.

Elon Musk’ın verdiği röportajın küçük bir bölümünün paylaşıldığı video, önemli belirsizliklere sahip. Örneğin söz konusu yetkinin kim tarafından ve ne zaman verildiği belli değil. Elon Musk, bu durumu şirketi satın aldıktan sonra öğrendiğini belirtiyor. Ayrıca hangi hükümetlerin bu yetkiye sahip oldukları da meçhul. ABD hükümetinin kullanıcı mesajlarına ulaştığı, Elon Musk’a göre bir gerçek. Ancak Türk, İngiliz, Fransız veya Japon hükümetleri gibi farklı lokasyonlardaki durum belirsiz.

Elon Musk’ın açıklamasının birkaç saniyelik bölümü:

Elon Musk: Devlet kurumlarının Twitter’da olup biten her şeyde tam erişime sahip olması aklımı başımdan aldı. Farkında değildim.

Tucker Carlson: DM’ler dahil mi?

Elon Musk: Evet.

Tucker Carlson’ın Elon Musk ile yaptığı röportajın tamamı önümüzdeki günlerde servis edilecek. O gün geldiğinde, her şeyin netleşeceğini düşünüyoruz.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz