- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDTwitter kurucusu ve eski CEO'su Jack Dorsey'in yeni platformu Bluesky açıldı

Twitter kurucusu ve eski CEO’su Jack Dorsey’in yeni platformu Bluesky açıldı

- Advertisement -spot_img

Bluesky’nin arkasındaki isim Jack Dorsey, Twitter’ın kurucusu ve eski CEO’su olarak tanınıyor. Dorsey, 2019’da Bluesky projesini duyurmuştu ve Bluesky’ın Twitter’dan bağımsız bir platform olacağını ve açık kaynaklı bir protokol üzerine inşa edileceğini söylemişti. 

Webtekno’nun haberine göre Bluesky, merkezi olmayan bir sosyal medya platformu olarak tanımlanıyor. Bu platformda kullanıcılar, kendi içeriklerini oluşturabilir, başkalarının içeriklerini beğenebilir, yorum yapabilir ve paylaşabilir. Ayrıca platformda farklı topluluklara katılabilir veya kendi topluluklarını kurabilirler. Bluesky’ın amacının, sosyal medyada sansür ve manipülasyonu önlemek ve kullanıcıların verilerine sahip olmalarını sağlamak olarak biliniyor.

Bluesky davetleri neden bu kadar değerli?

Bluesky platformuna katılmak isteyenlerin karşılaştığı en büyük engel; davet sistemi. Bluesky, şu anda sadece davet ile kullanılabilen bir platform olarak biliniyor. Daveti alabilmek için ise bir bekleme listesine girilmesi gerekiyor. Ancak bu liste oldukça uzun ve davet almak için uzun bir süre beklemek gerekebiliyor.

Bu durum, aynı Clubhouse zamanında olduğu gibi Bluesky davetlerinin bir ticaret aracı haline gelmesine yol açtı. Bazı kullanıcılar, kendilerine gelen davetleri başkalarına satmaya başladılar. Örneğin Etsy gibi platformlarda Bluesky daveti satan ilanlar görülebiliyor. Bu ilanlarda davet fiyatları 40 dolar civarında değişiyor.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz