- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDTrump Bir Başka İfade Süreci İçin Yeniden New York’ta

Trump Bir Başka İfade Süreci İçin Yeniden New York’ta

- Advertisement -spot_img

Eski ABD Başkanı Donald Trump, eyalet savcısı tarafından yürütülen 250 milyon dolarlık bir dolandırıcılık davasında ifade vermek üzere New York’a geldi. Trump, bu davayla ilgili de sosyal medyada çeşitli paylaşımlarda bulundu.

Trump’ın bu ifadesi de medyaya kapalı olacak ancak bu kez medya ilgisinin geçtiğimiz haftaki davadaki gibi olması beklenmiyor.

Önümüzdeki yıl yapılacak olan ABD başkanlık seçimlerinde yeniden Cumhuriyetçi Parti’den aday olmak isteyen Donald Trump bu kez de New York Eyalet Başsavcısı Letitia James’in ofisinde ifade verecek. Sözkonusu soruşturmada, Trump ve beraberindeki kişiler, uzun yıllardır uygun krediler ve vergi avantajları elde etmek için bazı mülklerin değerleri ve net kazançlarına dair bilgiler üzerinde oynama yapmakla suçlanıyor.

Bu soruşturmaya ilişkin duruşmaların 2 Ekim’de başlayacağı duyurulmuştu. Trump’ın bugün vereceği ifade, mahkeme öncesi ifadesi olarak kayıtlara geçecek ve sözkonusu tarihte mahkeme salonunda olmazsa bu ifadesi geçerli sayılacak.

Trump Hakkındaki 34 Suçlama Neleri İçeriyor?

Bu, Donald Trump’ın New York Başsavcısı’yla ilk kez karşı karşıya gelişi olmayacak. Trump bu davanın soruşturma sürecinde de ABD Anayasası’ndan kaynaklanan hakkını kullanarak 400’den fazla kez ifade vermeyi reddetmişti.

Trump kendisine ait sosyal medya platformu Truth Social’da yaptığı son paylaşımında “Sonunda ne kadar büyük, karlı, ve değerli bir şirket kurduğumu göstereceğim” ifadelerini kullandı ve soruşturmanın savcısı ve yargıcını kendisine zulüm uygulamakla eleştirdi.

Trump, 2016 seçim kampanyası sırasında eski bir porno film yıldızına sus payı ödemesini organize ettiği ve bunları şirket kayıtların usülsüz şekilde gösterdiği iddiasıyla yargılandığı davada 4 Nisan’da dünya medyasının yoğun ilgisi altında New York’a giderek ifade vermişti.

Trump o ifadesinde de kendisine yönelik tüm suçlamaları reddetti. Ancak şüpheli sıfatıyla mahkemeye gelen, parmak izi alınan ve mahkeme heyeti karşısına çıkan ilk eski ABD başkanı olarak tarihe geçti.

Trump Hangi Hukuki Meselelerle Karşı Karşıya?

Eski ABD Başkanı Donald Trump ayrıca, devlete ait gizli belgeleri Beyaz Saray’dan çıkararak kendi konutuna götürmek ve bu belgeleri Ulusal Arşiv Dairesi’ne iade etmemek suçlamasıyla da soruşturuluyor.

Trump hakkındaki bir başka soruşturma da 2020 başkanlık seçimlerinde Georgia eyaletinde seçim sonuçlarını tersine çevirmeye çalıştığı iddiasıyla ilgili.

Trump Tecavüz İddiası Bağlantılı Davada İfade Verdi

Son olarak Donald Trump, 25 Nisan tarihinde görülmesi beklenen bir davada da eski Elle dergisi köşe yazarı E. Jean Carroll’a tecavüz iddiası ve hakaretle suçlanıyor. Trump’ın bu duruşmayı da erteletmeye çalıştığı biliniyor.

VOA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz