- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDABD'de geri dönüşüm tesisindeki yangından zehirli duman yayılıyor

ABD’de geri dönüşüm tesisindeki yangından zehirli duman yayılıyor

- Advertisement -spot_img

ABD’nin Richmond kentindeki bir geri dönüşüm tesisinde çıkan yangından zehirli duman yayıldığı, yaklaşık 2 bin kişinin tahliye emri altında olduğu belirtildi.

ABD’nin Indiana eyaletine bağlı Richmond kentindeki bir geri dönüşüm tesisi alevlere teslim oldu. Salı günü öğleden sonra başlayan yangını söndürme çalışmaları devam ederken, Wayne County Acil Durum Yönetim Ajansı yaklaşık 2 bin kişi için tahliye emri verildiğini duyurdu.

Indiana Eyaleti İtfaiye Şefi Steve Jones yaptığı açıklamada, yanan maddeler arasında plastiklerin de bulunduğunu, tesisten yükselen dumanın “zehirli” olduğunu ifade etti.

GÜNLERCE SÜREBİLİR

Yangının günlerce sürebileceğini aktaran Jones, tahliye emrinin tesisin 800 metre yakınında yaşayanlar için verildiğini, rüzgarın yönünü değiştirmesi durumunda emrin yetkililer tarafından güncellenebileceğini belirtti. Richmond İtfaiye Şefi Tim Brown ise itfaiyecilerin tesisteki binalardan birinin arkasında yanan yarı römork bulduğunu, römorka “bilinmeyen türde bir plastik” yüklendiğini ve yangının önce römorkun etrafındaki diğer plastik yığınlarına, daha sonra binaya sıçradığını aktardı.

Evlerinin bahçelerinde Yangın kalıntılarına rastlayanlardan ise söz konusu maddelere dokunmamaları istendi.

Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor.

İHA

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz