- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDNew Jersey Paterson’daki Omar Camisi imamına bıçaklı saldırı

New Jersey Paterson’daki Omar Camisi imamına bıçaklı saldırı

- Advertisement -spot_img

Yerel yetkililere göre, New Jersey’deki Paterson’daki bir camide Pazar sabahı namaz kılarken bıçaklanan bir imamın durumu stabil.

Cami sözcüsü Abdul Hamdan CNN’e verdiği demeçte, İmam Sayed Elnakib’in güney Paterson’daki Omar Camii’nde günün ilk namazı sırasında sabah 5.30 sıralarında cemaat namaz kılmak için diz çöktüğü sırada bıçaklandığını söyledi.

Hamdan, Pazar günkü olaydan önce cemaat tarafından tanınmayan zanlının namaz kıldığını ve “bıçakla öne atılıp İmam Sayed’i en az iki kez” bıçakladığını söyledi.

Olaydan sonra zanlı camiden kaçmaya çalıştı, ancak cemaatler onu indirip yakaladılar ve polis gelip tutuklayana kadar tuttuklarını söyledi.

Hamdan, bıçaklanma sırasında camide 200’den fazla cemaatin bulunduğunu söyledi. Sözcü, bunun münferit bir olay olduğuna kuvvetle inandığını söyledi ve tüm cemaate “caminin güvenli olduğu ve inançlarını yerine getirmeleri için açık olduğu” konusunda güvence verdi.

Belediye Başkanı Andre Sayegh, olaydan kısa süre sonra İmam Sayed Elnakib’i hastanede ziyaret ettiğini söyledi. Belediye başkanı, imamın St. Joseph’s Üniversitesi Tıp Merkezi’ndeki durumunun stabil olduğunu söyledi.

CNN tıp merkeziyle temasa geçti ve hemen bir yanıt alamadı.

Sayegh, Elnakib’in Pazar öğleden sonra “eskisinden daha iyi bir ruh halinde” olduğunu ve delinmiş bir akciğer için tedavi gördüğünü söyledi. Belediye başkanı, bir zanlının gözaltına alındığını, ancak gerekçesinin net olmadığını söyledi

CNN

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz