- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDUber CEO'su şoförlerin yaşadıklarını anlamak için direksiyon başına geçti

Uber CEO’su şoförlerin yaşadıklarını anlamak için direksiyon başına geçti

- Advertisement -spot_img

Uluslararası ulaşım ağı şirketi Uber’in CEO’su Dara Khosrowshahi, sürücülerin deneyimlerini anlamak için direksiyon başına geçti. 

Mobil uygulama üzerinden hizmet sağlayan şirketin yöneticisi, satın aldığı ikinci el Tesla Model Y’yle sürüş yaptı.

Uygulamada “Dave K” takma adını kullanan CEO, şirketin “Bumerang Projesi” adı verdiği çalışma kapsamında Uber şoförlerinin yaşadıklarını bizzat görmek için ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki San Francisco şehrinde müşterilere hizmet verdi.

Ülkenin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal’a (WSJ) konuşan Khosrowshahi, özellikle pandemiyle birlikte Uber sürücülerinin ciddi şekilde azaldığına dikkat çekerek, “Sektör, şoförlere yeterli değeri göstermiyor” dedi.

Uber CEO’su yaptığı sürüşlerde bazı müşterileri almayı reddedince, mobil uygulama ceza olarak bir sonraki müşterinin konumunu önceden görmesini sağlayan özelliği kapattı.

Bunun çok sinir bozucu olduğunu belirten Khosrowshahi, Uber’deki ekiple görüşerek özelliğin ABD’de bu durumda kalan tüm sürücüler için yeniden aktif hale getirilmesini istedi.

Khosrowshahi, sürüşlerinde çoğu müşterinin kendisini tanımadığını da söyledi. Ancak Uber CEO’su kendisini tanıyan bir müşterinin, yeni startup’ıyla ilgili tavsiye istediğini belirtti. 

Çoğu sürüşünde müşterilerden 5 yıldız aldığını ifade eden Khosrowshahi, yola çıkmadan önceki gecelerde, bu yıldızları kaybetmesine yol açabilecek terslikler yaşamaktan endişe duymaya başladığını da anlattı.

CEO, aracına binen müşterileri iPhone ya da Android telefonları için şarj cihazı vererek memnun etmeye çalıştığını da söyledi. Ayrıca yolculuklarda, eşi Sydney Khosrowshahi’yle ortak hazırladıkları Spotify listesinden de parçalar çaldığını belirtti.

WSJ, Uber CEO’sunun 100’e yakın sürüş gerçekleştirdiğini yazdı. 

Buna ek olarak şirketin ürün yönetimi biriminin başındaki Sachin Kansal da aynı şehirde sürüşler yaptı. 

Kansal, uygulamanın harita özelliğinin sürüş sırasında şoförün rotayı anlamasını zorlaştırabildiğini fark ettiğini belirterek, “Şeytan ayrıntıda gizlidir. Bunlar gerçekten önemli” dedi.

Öte yandan Afganistan’ın eski maliye bakanı Halid Payenda’nın da ABD’nin başkenti Washington’da geçen yıl geçinmek için Uber şoförlüğü yaptığı ortaya çıkmıştı.


Kaynak: Independent Türkçe, Wall Street Journal, Washington Post

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz