- Advertisement -spot_img
Ana SayfaTEKNOLOJİ-BİLİMJames Webb, Uranüs'ün şimdiye kadarki en net fotoğrafını çekti

James Webb, Uranüs’ün şimdiye kadarki en net fotoğrafını çekti

- Advertisement -spot_img

Güneş Sistemi’nde Güneş’e en yakın yedinci gezegen olan Uranüs, bugüne kadar yalnızca Voyager 2 uzay aracı ve Keck ile gözlemlenmişti. Donmuş manto ve hidrojen ile helyum gazlarından oluşan gezegen, tarihe geçecek bir şekilde James Webb Uzay Teleskobu tarafından gözlemlendi.

Webtekno’nun haberine göre üstelik James Webb, daha önce görüntülenmiş gezegenin pek de göze batmayan silik halkalarını da apaçık ortaya koydu. Gezegen üzerindeki bulutlar ve Uranüs’ün en parlak uyduları da James Webb’in lenslerine yakalandı.

Uranüs böyle poz verdi

James Webb’in elde ettiği bu fotoğrafta gezegen üzerindeki parlak noktalar, atmosferde bulunan bulutlardan kaynaklanıyor. Fakat görüntünün en ilginç yeri bu noktalar değil, çok daha büyük bir şekilde görülebilen beyaz alan.

Beyaz alan, gezegenin tamamen buzla kaplı bölümünün ta kendisi. Bu alanı da tarihte ilk kez James Webb sayesinde bu kadar net bir şekilde görülüyor. Bu alan, doğrudan Güneş ışığında gözükse de gezegenin sonbahar döneminde ortadan kayboluyor. James Webb tarafından elde edilen verilerin bu gizemi aydınlatması bekleniyor.

Uranüs

Görüntülerde görülen halkalar ise Uranus’ün 13 halkasını gösteriyor. Fakat sadece 11 adet halka görülüyor. Bunun nedeninin, diğer iki halkanın çok fazla ışık yansıtması sonucunda birbiriyle iç içe geçmiş gibi gözükmesi olduğu belirtiliyor.

Üstelik NASA’nın açıklamasına göre bu fotoğraf, sadece 12 dakikalık bir pozlamanın ürünü. Daha uzun pozlamalar ile Uranüs hakkında çok daha detaylı görüntüler ve veriler elde etmek mümkün olacak.

T24

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz