- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDBüyükelçi Flake, “Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülüne” layık görülen Dr. Zakira Hekmat ve...

Büyükelçi Flake, “Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülüne” layık görülen Dr. Zakira Hekmat ve Canan Güllü onuruna düzenlenen resepsiyona ev sahipliği yaptı

- Advertisement -spot_img

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2021 ve 2022 “Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülüne” layık görülen Dr. Zakira Hekmat ve Canan Güllü onuruna düzenlenen resepsiyona ev sahipliği yaptı.

Büyükelçi Flake, imza attıkları büyük başarılardan dolayı ödüle layık görülen cesur kadınları kutladı ve şunları söyledi: ” ABD Başkanı’nın eşi Dr. Jill Biden’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 8 Mart Uluslararası Cesur Kadınlar Ödül törenine katılmak üzere yakın zamanda Washington D.C.’ye seyahat eden, Uluslararası Cesur Kadın Ödülüne layık görülen bu iki cesur kadının ödül almasından dolayı büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Canan Güllü, Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü’ne 2021 yılında layık görülmüştü ancak Covid nedeniyle Washington’da yapılacak olan tören ertelenmişti. Bugün bu resepsiyonu Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülünü alan Canan Güllü ve içinde bulunduğumuz 2023 yılında bu ödüle layık görülen Dr. Zakira Hekmat onuruna düzenliyor olmanın gururunu yaşıyoruz.”

ABD Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Cesur Kadınlar Ödülü, taşıdıkları tüm çeşitliliklerle ve daha bir çok meziyetleriyle ve çoğu zaman da büyük bir risk altına girerek ve özveride bulunarak, barışın, adaletin, insan haklarının, toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve adaletinin ve kadınların ve kız çocuklarının güçlendirilmesinin savunuculuğunu yapma konusunda istisnai bir cesaret, dirayet ve liderlik gösteren dünya genelinde kadınların başarılarını takdir etmek üzere veriliyor.

Kaynak: ABD Ankara Büyükelçiliği

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz