- Advertisement -spot_img
Ana SayfaEKONOMİ55 bin yıl önce düşen göktaşından çanta yaptılar

55 bin yıl önce düşen göktaşından çanta yaptılar

- Advertisement -spot_img

Fransız moda firması Coperni, 55 bin yıl önce Fransa’nın güneyine düşen bir göktaşından el çantası üretti. Şirket, çantanın “arkeoloji ve tasarımı ustaca birleştirdiğini” iddiasında bulunurken, çantanın fiyatı 40 bin euro (830 bin lira) olarak açıklandı.

Bir Fransız tasarımcı gerçek bir göktaşından yapılmış lüks bir el çantasını piyasaya sürdü. “Mini Meteorite Swipe Bag” adlı çanta Fransız moda markası Coperni tarafından üretildi ve 40 bin eurodan (830 bin lira) satışa çıkarıldı.

Sınırlı sayıda üretildi

Sınırlı sayıda üretilen ürün, 1968 yılında Fransa’nın güneyinde bulunan ve 55 bin yıl önce Dünya’ya düşen Ay taşı ve reçineden üretildi.

Coperni, kayışın üst kısmından alt kısmına kadar 23 cm ölçülerindeki tasarımın “arkeoloji, tasarım ve klasik ile ilkel sanatı ustaca birleştirdiğini” iddia etti.

Marka, insanların içinde ne taşıdıklarını görmelerini sağlayan, tamamen şeffaf camdan yapılmış bir el çantasını da daha önce 2 bin 200 euro (45 bin lira) karşılığında piyasaya sürmüştü.

Coperni’nin elinde kaç adet meteorit çanta olduğu belli değil, ancak marka ürünün “ısmarlama olması” nedeniyle iade edilemeyeceği konusunda uyardı.

Şirket, satılan her göktaşı çantanın birbirlerinden “’biraz farklılık göstereceğini” ancak orijinallik sertifikasıyla birlikte geleceğini belirtti.

T24

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz