- Advertisement -spot_img
Ana SayfaABDTrump'ın protesto çağrısına uyarak bugün New York'a giden taraftarlarının sayısı beklendiği kadar...

Trump’ın protesto çağrısına uyarak bugün New York’a giden taraftarlarının sayısı beklendiği kadar çok olmadı

- Advertisement -spot_img

Geçen hafta 21 Mart’ta tutuklanmayı beklediğini açıklayan Trump’ın protesto çağrısına uyarak bugün New York’a giden taraftarlarının sayısı beklendiği kadar çok olmadı. Trump Tower önünde toplananlar, olası tutuklamanın ‘ya Trump’a seçim zaferi kazandıracağı ya da iç savaş çıkaracağı’ tahmininde bulundu. “İç savaş çıkarsa savaşırım” diyenler oldu.

Önceki ABD Başkanı Donald Trump’ın Manhattan Bölge Savcısı’nın soruşturması kapsamında büyük jüri tarafından hazırlanacak iddianameyle tutuklanabileceğini söylediği gün geldi çattı.

ABD başkanına ilk kez ceza davası açılır mı?

Trump hakkında iddianame açıklanırsa, bu, herhangi bir ABD başkanına karşı açılan ilk ceza davası olacak. Ve Trump’ın 2024 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti adayı olmak için yürüttüğü kampanyayı tehlikeye atacak. Dün sona eren 7 günlük Reuters/Ipsos anketine göre, Cumhuriyetçilerin yaklaşık yüzde 44’ü, hakkında iddianame çıkması halinde Trump’ın başkanlık yarışından çekilmesi gerektiği görüşünde.

Trump’ın protesto çağrısına uyarak bugün New York’a giden taraftarlarının sayısı da beklendiği kadar çok olmadı. Güvenlik analistleri, kendilerine tuzak kurulmasından korkan tabandaki aşırı sağcı grupların Trump’ın çağrısına uymamayı tercih ettiği değerlendirmesini yaptı.

Manhattan’daki adliye binasının çevresine barikatlar kuruldu

Yine de 45. Başkan’ın Kasım 2020 seçimlerinin kendisinden çalındığı iddiasıyla 6 Ocak 2021’de Washington’da düzenlediği mitingin Kongre baskınına yol açması hafızalara kazındığından, Manhattan’daki adliye binasının çevresine barikatlar kuruldu ve sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Taraftarları ise Manhattan’daki Trump Tower önünde toplanarak gövde gösterisi yaptı. Trump’ın yargılanmasından yana olanların da bölgeye gitmesiyle ufak çaplı arbedeler yaşandı.

Sputnık

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin
16,985BeğenenlerBeğen
2,458TakipçilerTakip Et
61,453AboneAbone Ol
Okumalısınız!
- Advertisement -spot_img
Related News
- Advertisement -spot_img

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz